1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Lóversenykrónika 1987

Galoppversenyek, ügetőversenyek

Szerkesztő

Kiadó: Magyar Lóverseny Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 134 oldal
Sorozatcím: Lóversenykrónika
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. A borítón az 1987. évi Kincsem Díj-ban győztes Try Star látható.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kapunyitó napja ismét eljött és szíves sportbarátsággal üdvözöljük kedves közönségünket a Kincsem Parkban az 1988. évi első versenynapon. Az elmúlt esztendei igen kemény tél nehéz tapasztalatain... Tovább

Előszó

Kapunyitó napja ismét eljött és szíves sportbarátsággal üdvözöljük kedves közönségünket a Kincsem Parkban az 1988. évi első versenynapon. Az elmúlt esztendei igen kemény tél nehéz tapasztalatain okulva a hivatalos tavasz kezdetéhez legközelebb eső napra terveztük a kapunyitót és a szezonban - az április második felében meginduló csütörtöki versenynapokkal együtt - november végéig összesen 58 versenynapot szeretnénk tartani.
Vállalatunk állandóan működő verseny ágában, az ügetőpályán a derék ügetők szorgalmasan futnak folyamatosan az év elejétől az év végéig. Az eddig eltelt rövid időben is azt tapasztaltuk, hogy az ügetőversenyzés múlt évben visszaszerzett népszerűsége tovább növekszik és nagyszámú és lelkes közönség látogatja a szép, sportélményeket nyújtó versenyeket.
A galoppversenyidényt - mint az Olvasóink a tréninglistákból is láthatják - több mint 500 lóval és 20 trénerrel kezdjük meg. A lóállomány nemcsak mennyiségben jelentős, hanem minőségben is remélhetőleg emelkedést mutat. Az elmúlt év folyamán várakozáson felül sikerült, bár kis létszámú exporteladás ismét lehetővé tette, hogy az ősforrásból, Angliából, néhány yearlinggel újból felfrissítsük a versenyanyagot, majd itteni karrierjük befejezése után a telivértenyésztésbe új vérvonalakat vigyünk. Két új idomár kezdi meg az idei szezonban működését. Mindketten az utóbbi évtized legjobb versenylovasai voltak, váltakozva szerepeltek az élen. Mindketten nagy tapasztalatokkal rendelkező idomárok mellett dolgoztak a versenyistállókban, és így remélhetjük, hogy mind a versenyekben, mind az istállókban szerzett tapasztalataikat hasznosítva és az elvégzett tanfolyamokon tanultakkal összegezve, új feladatkörükben is meg tudják állni helyüket.
Galoppversenylovaink az elmúlt idényben sok örömet szereztek a tenyészkipróbálások terén. Kimagaslóan legjobb lovunk Try Star hazai győzelmei mellett biztosan nyerte a nemzetközi Kincsem Díjat. A hároméves évjárat legjobbja, Takanini pedig mind hazai, mind külföldi versenypályákon szenzációs győzelmeket aratott, mindannyiunk örömére. Nem véletlen, hogy elnyerte a közönség szavazataival az „Év lova" kitüntető címet.
Ezen összefoglaló füzet ügetőversenyekkel foglalkozó része is sok örömet jelenthet e szép sport kedvelői számára. Újabb lovak iratkoztak fel arra a táblázatra, amely az l:20-on belüli legjobb magyar ügetőket tartalmazza. Különösen kiemelkedik a mezőhegyesi tenyésztésű Lázálom 1:17,2-es új rekordja, amelyet Berlinben, nemzetközi versenyben ért el és amellyel minden idők legjobb magyar tenyésztésű és magyar tulajdonban lévő lova lett. Ugyancsak nagy öröm volt a jugoszláviai nemzetközi versenyekben Játszi nagyszerű szereplése és l:18,2-es új magyar kancarekordja.
Ügetőversenyzésünk szenzációs eseménye volt a FEGAT által rendezett Amatőrhajtónők Európa-bajnoksága. A kitűnően összeállított futamokban nagyszerű versenyeket hajtottak az amatőr-nők, dicséretére válhatna bárhol a világon, akár profi hajtóknak is. Az európai szövetség vezetői számára szokatlanul hosszú időt jelentett a szoros küzdelemben minden tekintetben azonos eredményt elért két kiváló hajtónő közül a győztes kiszámítása, amely csak az összidők minimális jobb eredményével dőlt el az osztrák bajnoknő, Maria Sauer javára, az előző évi dán bajnoknő előtt.
Európa minden országának ügetősporttal foglalkozó sajtója elismeréssel írt a budapesti nagyszerű rendezvényről és a kitűnő versenyekről. Közönségünk is jól megérdemelt tapsokkal jutalmazta a nagyszerű teljesítményeket. A mindkét versenypályára és az alagi előidomítótelepre érkezett yearlingek szép reményekre jogosítanak. Különösen az újonnan bemutatkozó kiváló származású és nagy teljesítményű apamének utódainak futásait várjuk nagy reménnyel.
Az előttünk álló esztendőt ügetőlovaink szereplésükkel már megkezdték és ismételten 103 versenynap megtartását tervezzük e pályán az év végéig, összesen a két versenypálya versenynapjainak száma az 1987 évivel azonosra tervezett. Igyekszünk, hogy közönségünk igényeinek megfelelő körülményeket teremtsünk. Örömmel nyitottuk meg a tél beálltakor a második helyi teraszon megépített éttermet és fogadóhelyiségeket, amelyeket közönségünk máris örömmel vett birtokba.
Szeretnénk remélni, hogy fegyelmezett magatartással a szép új létesítmény színvonala nemcsak a kezdeti év folyamán marad meg, hanem hosszú évekre megoldja a téli ügetőversenyzés alatti látogatók jelentős részének kulturált elhelyezkedését és szórakozását. Vissza

Tartalom

GALOPP
Kapunyitó 5
Hogyan fogadjunk a lóversenyen? 7
Hivatalos generálhendikep 8
Kortehertáblázat 11
Időrekordok a budapesti galopp-pályán 11
Legnagyobb osztalékok 1987-ben 12
Kiemelt galoppversenyek 1988-ban 13
Az 1987. évi statisztikák 14
A kiemelt tenyészversenyek nyerői és helyezettjei 1978 óta 20
Idomítás alatt álló versenylovak 26
Galopp versenyeredmények 1987-ben 38
Betűsoros névmutató 102

ÜGETŐ
Az 1987. évi statisztikák 116
1.19.9 vagy annál jobb teljesítményt elért magyar tenyésztésű ügetők 125
Legnagyobb osztalékok 1987-ben 126
Tenyész- és rendszeresített versenyek győztesei 1978-tól 127
Az 1987. december 31-én fennálló budapesti ügető pályarekordok 130
Tenyész- és rendszeresített versenyek az ügetőn 1988-ban 131-134
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Lóversenykrónika 1987 Lóversenykrónika 1987 Lóversenykrónika 1987

A borító enyhén töredezett, kopott.

Állapot:
5.480 Ft
2.740 ,-Ft 50
14 pont kapható
Kosárba
konyv