| Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 200 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Előszó | 3 |
| Az üzemi laboratórium céljai és általános berendezései | 5 |
| Az általános vizsgálati módszerek | 8 |
| Fizikai-kémiai vizsgálati módszerek | 9 |
| A hőmérséklet mérése | 9 |
| A tömeg mérése | 14 |
| A térfogat mérése | 19 |
| A sűrűség mérése | 21 |
| A belső súrlódás mérése | 28 |
| A légnedvesség mérése | 51 |
| A fénytörőképesség mérése | 34 |
| Az optikai forgatóképesség mérése | 40 |
| A fénynyelés mérése | 44 |
| A zavarosság mérése | 48 |
| A hidrogénionkoncentráció mérése | 48 |
| Kromatográfiás vizsgálati módszerek | 58 |
| Kémiai vizsgálati módszerek | 65 |
| Általános tudnivalók | 65 |
| Vegyületek meghatározása | 73 |
| Víz- (nedvesség-) tartalom meghatározása | 73 |
| Szárazanyagtartalom meghatározása | 75 |
| Fehérje kimutatása és meghatározása | 79 |
| Zsirok vizsgálata | 82 |
| Szénhidrátok vizsgálata | 86 |
| Szerves savak vizsgálata | 100 |
| Alkoholtartalom meghatározása | 101 |
| Vitamintartalom meghatározása | 102 |
| Enzimvizsgálatok | 103 |
| Hamuvizsgálat | 105 |
| Sósavban oldhatatlan hamu (homok) vizsgálata | 107 |
| Konyhasómeghatározás | 109 |
| Káros fémek meghatározása | 110 |
| Tartósítószerek kimutatása és meghatározása | 112 |
| Mikrobiológiai vizsgálatok | 119 |
| Általános tudnivalók | 119 |
| Technikai mikroszkópia | 130 |
| Anyagvizsgálatok | 132 |
| Mintavétel és előkésíztés a vizsgálatra | 132 |
| A minta előkészítése a vizsgálatra | 133 |
| Növényi nyersanyagok vizsgálata | 133 |
| Osztályozási vizsgálat | 134 |
| Küllemi, érzékszervi vizsgálat | 134 |
| Tisztítási veszteség vizsgálata | 134 |
| Összetétel vizsgálata | 134 |
| Húsipari nyersanyagok vizsgálata | 135 |
| Érzékszervi vizsgálat | 135 |
| A hús kémiai vizsgálata | 137 |
| A hús mikroszkópos (szövettani) vizsgálata | 139 |
| Üzem- és segédanyagok vizsgálata | 140 |
| Víz | 140 |
| Tüzelőanyagok vizsgálata | 145 |
| Kenőolajok vizsgálata | 148 |
| Mosó-, tisztító- és fertőtlenítőszerek vizsgálata | 151 |
| Cukor- és keményítőszörp vizsgálata | 154 |
| Savak vizsgálata | 155 |
| Kocsonyásító (kötő) anyagok vizsgálata | 157 |
| Konyhasó vizsgálata | 163 |
| Pácoló sók vizsgálata | 164 |
| Fűszerek vizsgálata | 166 |
| Festékek vizsgálata | 167 |
| Konzerválószerek vizsgálata | 168 |
| Csomagolóanyagok vizsgálata | 171 |
| Fehérlemez vizsgálata | 173 |
| Ónforrasz vizsgálata | 174 |
| Dobozlakk vizsgálat | 175 |
| Tömítőgyűrű vizsgálata | 176 |
| Konzervdobozok vizsgálata | 177 |
| Üvegek vizsgálata | 179 |
| Növényi eredetű konzervkészítmények nyersanyagainak vizsgálata | 179 |
| Függelék | 189 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.