kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mérnöki Továbbképző Intézet |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 53 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Az élelmiszerek tartósításának általános alapelvei | |
| Az élelmiszerek tartósításának története | 5 |
| Az élelmiszerek fizikai, kémiai és mikrobiológiai romlása | 7 |
| Élelmiszerek mikróbák okozta elváltozása | 7 |
| Baktériumos ételmérgezések | 8 |
| Organoleptikus elváltozások | 8 |
| A mikróbák fejlődési lehetőségei élelmiszerekben | 9 |
| MIkróbás szennyeződés | 9 |
| Az élelmiszer mint tápközeg | 9 |
| Élelmiszerek tartósításának módszerei | 13 |
| Vegyszeres tartósítás | 15 |
| Újabban tért hódító vegyszerek | 16 |
| Antibiotikumok | 16 |
| Fitoncidok | 16 |
| Enzimkészítmények | 17 |
| Vitaminok | 17 |
| Tartósítás savanyítással | 18 |
| Tartósítás tejsavas erjesztéssel | 18 |
| Ecetes savanyúságok | 22 |
| A vízelvonáson alapuló tartósítás | 23 |
| Az élelmiszer víztartalmának mikrobiológiai szerepe | 23 |
| A vízelvonás módjai a tartósítóiparban | 24 |
| Hőelvonáson alapuló tartósítás | 28 |
| Pince hőfokon való tárolás | 29 |
| Hűtés | 29 |
| Fagyasztás | 30 |
| Hőkezelés légmentesen zárt térben | 33 |
| A hőkezelés mikrobiológiai szerepe | 33 |
| Konzerv hibák | 35 |
| A konzervek mikróbás romlásának főbb típusai | 37 |
| Zöldborsó konzerv | 38 |
| Gyümölcs- és zöldséglevek | 40 |
| Sugárzásos élelmiszertartósítás | 43 |
| A tartósításra alkalmazható sugárdózisok | 43 |
| A sugárzásos tartósítás alkalmazási területei | 45 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.