kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Integra-Projekt Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 172 oldal |
| Sorozatcím: | Termelők Kiskönyvtára |
| Kötetszám: | 8. |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-7812-40-7 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér táblázatokat tartalmaz. |
| Babella György: Előszó | 7 |
| A vállalkozás elhatározása | 9 |
| Ketting Ferenc: A kisüzemek szerepe és jelentősége a tejfeldolgozásban | 9 |
| Bíró Oszkár: A vállalkozóvá válás indítékai | 10 |
| A vállakozás jogi formájának megválasztása | 11 |
| Az 1988. évi VI. törvény által szabályozott társasági formák | 12 |
| Az 1959. évi Polgári Törvénykönyv és az azt korszerűsítő rendeletek adta vállalkozási lehetőségek | 14 |
| Az 1991. évi korszerűsített szövetkezeti törvény | 14 |
| A szakágazat ökonómiai sajátosságainak mérlegelése | 14 |
| A telephely megválasztása | 15 |
| A gyártási profil megválasztása | 16 |
| A termelési folyamat időbelisége | 17 |
| A minőség megóvása | 17 |
| A piac szerepe és a verseny hatása | 17 |
| A tejfeldolgozó üzemek (vállalkozások) súlya az élelmiszer-iparban | 18 |
| Ketting Ferenc: A tejfeldolgozással kapcsolatos kötelezettségek és engedélyek | 19 |
| A tejfeldolgozás feltételei | 19 |
| A tejüzem létesítésének és működésének engedélyezése | 19 |
| A termékgyártással kapcsolatos kötelezettségek és engedélyek | 20 |
| A gépek és berendések élelmezésegészségügyi alkalmassága, technológiai és higéniai minősítése | 23 |
| A személyi feltételek biztosítása | 24 |
| A környezetvédelmi követelmények és engedélyek | 24 |
| A biztonságos munkavégzés követelményei | 25 |
| Ketting Ferenc: A tejfeldolgozó kisüzem létesítése | 27 |
| Az üzemtelepítés főbb szempontjai | 27 |
| Az üzemméret megválasztása | 27 |
| Szezonalitás a tejfeldolgozásban | 28 |
| A gyártmányszerkezet kialakítása | 28 |
| Az üzemi belső kapacitások összhangja | 29 |
| A belső anyagmozgatás rendszere | 30 |
| A kisüzemek technológiai és műszaki színvonala | 31 |
| Az üzem kialakítása és belső elrendezése | 32 |
| Unger András: A tejfeldolgozás alapanyaga | 33 |
| A különböző tejelő állatok tejének összetétele | 33 |
| A nyers tej minőségi követelményei | 34 |
| A nyers tej minőségének biztosítása | 35 |
| A nyers tej korszerű, objektív minősítése | 42 |
| A nyers tej árának minőség szerinti differenciálása | 43 |
| Egyéb tejelő állatok tejének minőségi követelményei | 44 |
| Ketting Ferenc: A tejtermékek kisüzemi gyártása | 45 |
| A tejtermékek szerepe és jelentősége a táplálkozásban | 45 |
| A tejtermékek energiatartalma és energia-összetétele | 45 |
| A tejalkotórészek táplálkozási értéke | 45 |
| A tejtermékek jelentősége a korszerű táplálkozásban | 46 |
| A frissfogyasztású tejtermékek gyártása | 47 |
| A termékek fogalma, jellemzése, csoportosítása és forgalmazás | 47 |
| A frissfogyasztású termékek gyártásához használatos alapanyagok, kultúrák, adalékanyagok és csomagolások | 50 |
| A frissfogyasztású termékek gyártásának műveletei és folyamatai | 53 |
| A frissfogyasztású termékek gyártása | 64 |
| A frissfogyasztású termékek minősítése | 66 |
| Vajgyártás | 66 |
| Vaj és vajkészítmények fogalma, csoportosítása, jellemzése és forgalmazása | 66 |
| A vajgyártáshoz használatos alapanyagok, vajkultúra, adalékanyagok és csomagolások | 68 |
| A vaj és vajkészítmények gyártási műveletei és folyamatai | 69 |
| A vaj és vajkészítmények gyártása és forgalmazása | 75 |
| Sajtgyártás | 77 |
| A sajt és sajtkészítmények fogalma, csoportosítása, jellemzése | 77 |
| A sajtgyártáshoz használatos alapanyagok, sajtkultúrák, adalékanyagok és csomagolások | 80 |
| A sajtgyártás műveletei | 82 |
| A sajtkészítmények gyártási műveletei | 94 |
| Sajtok és sajtkészítmények gyártása | 95 |
| A sajtok és sajtkészítmények minősítése | 98 |
| A tejipari melléktermékek hasznosítása | 99 |
| A melléktermékek jelentősége és hasznosításuk fontossága | 99 |
| A hasznosítás lehetőségei | 99 |
| Tisztítás és csírátlanítás a tejüzemben | 101 |
| A tisztítás és csírátlanítás jelentősége és néhány általános kérdése | 101 |
| A tisztítás és csírátlanítás kellékei | 102 |
| A tisztítás műveletei és folyamatai | 102 |
| A tisztítás ás csírátlanítás gyakorlása | 103 |
| Ketting Ferenc: Minőségbiztosítás és tejfeldolgozó kisüzemben | 107 |
| A minőség fogalma és mérése | 107 |
| A minőségbiztosítás rendszere | 107 |
| Szegő Miklós: Minőségi előírások | 108 |
| Stark László: A csomagolás szerepe a minőségbiztosításban | 109 |
| Ketting Ferenc: A higénia fontossága a minőségbiztosításban | 112 |
| A laboratóriumi munka szerepe és jelentőse a minőségbiztosításban | 113 |
| A tejtermékekkel közvetített ételfertőzések és ételmérgezések | 114 |
| Ketting Ferenc: A tejfeldolgozás főbb szervezési kérdései | 116 |
| A nyers tej biztosítása | 116 |
| A feldolgozó üzem kiegyenlítő szerepe | 117 |
| Az üzemelés főbb szervezési kérdései | 118 |
| Az értékesítés (disztribúció) megszervezése | 122 |
| Lázár László: A kisüzmei tejfeldolgozás főbb gazdasági kérdései | 124 |
| Alapvető közigazdasági fogalmak | 124 |
| A tejipari árképzés alapvető kérdései | 127 |
| Költségszámítás, önköltségszámítás | 129 |
| Az állami szabályozás eszközei és hatásuk a jövedelmezőségre | 130 |
| Elvonási rendszer | 130 |
| Támogatási rendszer | 131 |
| A kisüzemi gazdálkodás jövedelmezőségének kérdései | 131 |
| Irodalomjegyzék | 134 |
| Függelékek | 136 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.