1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Felfedezők és hódítók

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 168 oldal
Sorozatcím: Búvár könyvek
Kötetszám: 21
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az emberi kultúra négy emlékezetes, nagy "kalandjáról" szól ez a könyv. A Föld megismerésének köteteket, egész könyvtárat igénylő történetéből négy eseményt ragadunk ki. A nagy regény e négy... Tovább

Előszó

Az emberi kultúra négy emlékezetes, nagy "kalandjáról" szól ez a könyv. A Föld megismerésének köteteket, egész könyvtárat igénylő történetéből négy eseményt ragadunk ki. A nagy regény e négy fejezete azonban - mint a vízcsepp az óceánt - a Föld felfedezésének egész kalandos történetét jellemzi, érzékelteti.
Az ókor merész hajósai, kereskedői, tudósai - rómaiak, görögök, arabok, zsidók, föníciaiak - törékeny járműveiken messzi vidékeket bejártak, Földünk számos titkára fényt derítettek. De a középkor - mely évszázadokra lefékezte a tudomány fejlődését - még azt is feledésbe süllyesztette, amit az ókor már nagyjából megismert.
Jó másfélezer éven át Európára az egyház szellemi egyeduralmának sötét, babonás félelmekkel teli éjszakája borult. A tudomány egyetlen elismert forrása, a kultúra mércéje - a biblia lett. Az egyház ezekben az évszázadokban korlátlan hatalom volt, s kíméletlenül üldözte az ellenszegülőket. Márpedig legsúlyosabb ellenszegülésnek éppen a kultúra, a tudás terjesztését minősítette.
Az egyház a túlvilági erőkre hivatkozva gyakorolta hatalmát. Mégis buzgó híve volt a nagyon is "evilági" hatalomnak, a vagyonnak, a földi javaknak. Ezért nem állított leküzdhetetlen akadályokat az első felfedezők útjába. Mert a Föld megismeréséhez vezető úton kezdetben az egyetlen hajtóerő a kapzsiság, a vagyonszerzés vágya volt. Vissza

Tartalom

Előszó5
Első ízben a Föld körül (Bokor Péter)9
Conquistadorok (Bokor Péter)55
Az ismeretlen folyó (Teknős Péter)100
Kontinens jégbilincsben (Teknős Péter)141
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv