1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar horgászat kézikönyve

Szerkesztő

Kiadó: Művelt Nép Tudományos és Ismeretterjesztő Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 511 oldal
Sorozatcím: Horgászat
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó a harmadik kiadáshoz5
Mi a horgászat: Vigh József7
A horog: Szelei Dezső11
A horgászbot: Dr. Janitsáry Miklós15
Az orsó: Dr. Janitsáry Miklós23
Zsinórok, csomók: Farkasházy Tibor31
Csomózások, kötések36
Az előke48
Egyebek: Szeley Dezső51
Kellékek57
Pergető horgászat: Dr. Janitsáry Miklós63
A legyes horgászat és eszközei: Dr. Mihálkovics Szilárd77
Éjszakai horgászás: Rácz Elemér97
A jó horgászhely felismerése: Antos Zoltán105
Folyóvizek107
Állóvizek119
A dobás művészete: Dr. Janitsáry Miklós123
A biológus a halról: Dr. Woynárovics Elek131
A mesterséges halszaporítás141
A halhústermelés biológiai alapjai150
A tógazdasági haltenyésztés158
Halszaporítási munkálatok a tógazdaságban171
Természtes vízi halgazdálkodás172
A ponty: Antos Zoltán179
Mikor horgásszunk pontyra?181
A ponty horgászata186
Úszós horgászat187
Az úszókészség összeállítása188
Úszóshorgászat nyílt vízen189
Fenekezés191
A fenekezőkészség összeállítása193
Kapás, bevágás194
Fárasztás, kiemelés197
A ponty élvetartása198
A süllő: Szalkay Béla199
Horgászat eleven csalival203
Pergetés206
Lebegő horog (páternoszter)210
Süllőzés úszóval211
Bevágás212
Fárasztás213
Szákolás213
Elakadás214
Jótanácsok215
A harcsa: Antos Zoltán217
Mikor horgásszunk harcsára?219
Csalétek221
Horgászata221
A kuttyogtatás225
Kapás, bevágás230
Fárasztás, kiemelés231
A harcsa eltartása élve232
A csuka: Berényi János235
Nyíltvízi horgászat élőhallal238
Pergőcsalis horgászat240
Jégalatti horgászat241
A csuka fárasztása243
A ragadozó őn: Berényi János245
A márna: Polgár István259
A pisztráng: Dr. Mihálkovics Szilárd263
A nemes pisztráng263
A szivárványos pisztráng269
A pénzes pér270
Egyéb halaink: Lakos Ferenc271
Szélhajtóküsz272
Fenékjáró küllő274
Veresszárnyú koncér275
Pirosszemű kele279
Dévérkeszeg280
Ónosjász284
Vésettajkú párduc286
Sügér287
Kárász290
Compó292
Domolykó294
A Duna: Jakus Kálmán303
Tisza: Tiszavirág (Bartha Dezső)329
A Körösök343
A Rába: Lakos Ferenc345
Miskolc-környéki vizek: Dr. Potóczky Dezső355
Balatoni horgászat: Antos Zoltán és Szalkay Béla363
A Zala378
A Velencei tó: Antos Zoltán és Szalkay Béla381
A Soroksári Dunaág: Berényi János385
A horgászhely gondozása: Rácz Elemér407
Horgászállások412
Horgászcsalik: Berényi János415
Kukorica415
Burgonya416
Gyümöcs-csalik420
Giliszta421
Lótetű423
Sajt424
Álcák, kukacok424
Csalihalak425
Formalinos eljárás427
Tartósítás cukros oldatban427
Egér427
Béka428
Halállományok fejlesztése: Dr. Erős Pál429
A horgászat segédeszközei: Rácz Elemér435
A csónakmotor438
A macskázásról439
A hátizsák440
Mit vigyünk magunkkal441
A sátor441
A horgászműhely445
Távcsalik: Farkasházy Tibor459
Illat- és zamatcsalik461
Hangcsalik467
Hal az étlapon: Berényi János és Jakus Kálmán471
Irdalás472
Nyárson-sütés474
Szálkátlanítás475
Filézés475
Kecsegepörkölt479
Halolaj479
Füstölés480
Ruszli és göngyölt hal481
Halászlé482
Halpörkölt484
Rácos ponty485
Szardellás csuka486
Fokhagymás balinsült486
Agyagban sült ponty486
Egészségügyi tudnivalók: dr. Mihálkovics Szilárd489
A sporthorgász egészségtana és az elsősegélynyújtás489
Kivonat a MOHOSZ horgászrendjéből503
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv