1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Legjobb szegedi szakácskönyv

Szerző

Kiadó: "Magyar Kereskedelmi Közlöny" Hírlap és Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 350 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Számos, a szöveg közé nyomatott ábrával. Nyomatott a Tolnai Világlapja Nyomdai Műintézetében, Budapesten. Második bővített kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A jó háziasszonynak, aki rendesen és takarékosan akar főzetni, magának is kell főzni tudnia. Tudnia kell: mit hogyan készítenek, mihez milyen és mennyi kellék szükséges, személyenként milyen adag... Tovább

Előszó

A jó háziasszonynak, aki rendesen és takarékosan akar főzetni, magának is kell főzni tudnia. Tudnia kell: mit hogyan készítenek, mihez milyen és mennyi kellék szükséges, személyenként milyen adag igényeltetik.
Egy jó szakácskönyv e tekintetekben bő utasítást nyújthat a háziasszonyoknak. Ámde szakácskönyveink rendszerint aránytalanul nagy adagokban irják elő az ételeket.
A mai drágaság mellett óriási megtakarítás, ha pontosan számit a háziasszony az adagok mennyiségére nézve. E szakácskönyv minden recipéje körülbelül négy személyre szól, változtatni rajtuk nagyon könnyű, aszerint, hogy több vagy kevesebb mennyiségre van szükségünk, megtoldjuk vagy elveszünk az előirt adagból. Általában háromnegyed kiló marhahúst számítanak négy személyre, borjú-, és ürühusból kevesebbet. Egy nyulhát 6, egy kappan 4-6, egy pulyka 8-12, egy liba 6, egy kacsa 2-3, egy sült csibe, fogoly vagy más efféle szárnyas két személynek elegendő. Halból átlag negyed kilót számítanak egy személyre.
Búzalisztből körülbelül három decit veszünk egy tojáshoz levestésztának, metéltnek vagy csuszának ellenben hét decit, két toját és kevés vizet. Vissza

Tartalom

A húsokról6
A húsok előkészítése14
A pecsenyék felszeletelése16
Előszó13
Más termékekről18
Sertéshús20
Levesek24
Böjtös levesek
Előételek68
Marhahús76
Borjúhús104
Disznóhús121
Disznósajt, hurka, kolbász, véres stb. készítése
A disznóhús egyéb felhasználása
Malachús144
Birka és bárányhús150
Szárnyasok158
Halak213
Rákok250
Békák, csigák, osztriga, szardella256
Vadak265
Mártások284
Saláták289
Főzelékek310
Uborka, főzelékfélék és zöldség elrakása télire314
Tésztafélék323
Rizskásás ételek325

Sárosi Bella

Sárosi Bella műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sárosi Bella könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv