1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mexikói konyha lépésről lépésre

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor

Kiadó: HVG Kiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím: Ízek és kultúrák
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 22 cm
ISBN: 978-963-304-031-7
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A mexikói konyhaművészet gyökerei még a Kolumbusz előtti kultúrákból erednek. Máig megőrizte e régi korok étkezési szokásait, az ételek elkészítési módjait, és két legfontosabb alapanyagát: a... Tovább

Előszó

A mexikói konyhaművészet gyökerei még a Kolumbusz előtti kultúrákból erednek. Máig megőrizte e régi korok étkezési szokásait, az ételek elkészítési módjait, és két legfontosabb alapanyagát: a kukoricát és a csilit. Az óvilágból - Spanyolországból, Franciaországból, Hollandiából és Közép-Európából - hozott konyhákkal összeolvadva egy egészen sajátos gasztronómia jött létre, amely mind erőteljes ízvilágával, mind eredeti kivitelezésével csodálatos meglepetéseket tartogat. Vissza

Tartalom

BEVEZETÉS
6 A változatosság és ellentétek földje
8 A mexikói konyhaművészet gyökerei
Étkezés az alkirályok korában
Gasztronómiai régiók
A kolostori konyha
A mexikói cukrászat
10 Alapanyagok
12 Ősi gyökerek
A spanyol korszak előtti idők étrendje
Emberáldozat
Állatvilág
Élő történelem
14 A mesztic kultúra ünnepi ízei
Hagyományos ünnepek
Halottak napja
Rovarok az étlapon
Mit esznek a mexikóiak?
16 Jellegzetes eszközök
Kézművesség a konyhában és az asztalon
18 Aranyat érő táplálék
Életadó kukorica a mexikói konyhában
Istenek ajándéka
Mindennapi tortillánk
Természetes energia
Kukoricafajták
20 Mexikói tortillák
Kukoricatortilla lépésről lépésre
22 A mexikói konyha napjainkban
Az érzelmek konyhája
Tex-Mex, a határvidék eledele
Mexikóból a nagyvilágba
Ősi szokás
24 Csilikülönlegességek
26 Tequila és társai
A tequila
ízig-vérig mexikói: az agávé
A mexikói sör
Frissítő gyümölcsök
28 Mexikói italok
30 A mennyei csokoládé
Istenek eledele
A kakaótól a csokoládéig
Csokoládéfajták
Csokoládéfőzés
RECEPTEK
34 Guacamole
38 Kenyérleves
Fokhagymaleves
44 Quesadilla
Zöldséges burrito
50 Töltött csili
54 Részeges bab
Fekete bab leves
60 Ceviche
64 Veracruzi halleves
Ananászos lencseleves
70 Birria
Apróhús
76 Töltött garnéla
Mexikói garnéla paradicsomszósszal
82 Szilvás-zöldséges csirke
Korianderes csirke
88 Veracruzi halfilé
Huachinango mandulás mártásban
94 Gombás palacsinta
Cukkinivirágos palacsinta
100 Mexikói tejberizs
Mexikói vaníliapuding kara mellöntettel
106 Datolyakenyér
Mandulás-narancsos sütemény
112 Chabela-torta
Csokis-lekváros sütemény
118 A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv