1.034.173

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Olasz konyha lépésről lépésre

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor

Kiadó: HVG Kiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím: Ízek és kultúrák
Kötetszám: 5
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 23 cm
ISBN: 978-963-304-035-5
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Minden recept legfontosabb hozzávalója a képzelőerő. Az olasz konyhaművészet mesterei ezt szinte mindenkinél jobban tudják, hisz még egy marék lisztből is megannyi tésztacsodát képesek alkotni. A... Tovább

Előszó

Minden recept legfontosabb hozzávalója a képzelőerő. Az olasz konyhaművészet mesterei ezt szinte mindenkinél jobban tudják, hisz még egy marék lisztből is megannyi tésztacsodát képesek alkotni. A latin konyha bölcsője, Itália elévülhetetlen érdemeket szerzett a nemzetközi gasztronómia fejlődésében. Ma már klasszikusnak számítanak a különböző tájegységek helyi specialitásai, amelyeket északon friss vajjal állítanak össze, délen olívaolajjal tökéletesítenek, de mindenhol a Mediterráneum legjobb fűszereinek ízével és illatával tesznek ellenállhatatlanná. Vissza

Tartalom

A művészetek hazája6
Túl a tészták világán: a változatos olasz konyha8
A szigetek konyhaművészete
Neves fogások
Liguria jellegzetes termékei
A vajtól az olívaolajig
Ínycsiklandó illatok10
Íz és illat harmóniája
Az örök tészta12
Tésztaszenvedély
Ízletes felfedezés
A lehetőségek tárháza
Marco Polo előtt
Hossz, széles, cső14
Vágás, színezés16
Hogyan színezzünk?
Tésztavágó eszközök
Különleges tésztaformák18
Az igazi rizottó20
Az olasz konyha lelke: a rizs
Valóság a filmvásznon
Tökéletes rizottó 8 lépésben
Rizottóvariációk
A rizskészítés művészete
A mezőről az asztalra22
Kulináris reneszánsz
Búza, liszt, kenyér24
Lágy vagy durumbúza?
Kukorica és polenta
Kenyérfélék
Minden földi jóval26
Fagylaltkészítés olasz módra28
Évezredes tradíció
A tölcsér
Fagylaltkülönlegességek
Míves fagylaltok30
Változatok egy témára
Sonkás-spárgás tagliolini34
Padlizsános tészta
Garnélás spagetti40
Kolbászos makaróni
Penne alla puttanesca46
Paradicsomos rigatoni
Cannelloni alla Rossini52
Tortellini romagnoli
Papperdelle bárányraguval58
Maltagliati tenger gyümölcseivel
Húsos agnolotti64
Sütőtökös ravioli
Spenótos gnocchi70
Rukkolás gnocchi
Négysajtos rizottó76
Borsós rizs
Articsókás bárányragu82
Toszkán marhamáj
Gombás polenta88
Kukoricafasírt
Margarita pizza94
Calzone
Saltimbocca alla romana100
Scallopine alla Marsala
Tiramisu106
Kávés panna cotta
Sfogliatella napolitana112
Mandulatorta
A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása118
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv