1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Orosz konyha lépésről lépésre

Szerző
Fordító
Lektor
Fotózta

Kiadó: HVG Kiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím: Ízek és kultúrák
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 22 cm
ISBN: 978-963-304-042-3
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az orosz konyhaművészetben egyszerűség párosul a fantáziával, ami híven tükrözi az ország társadalmának nemzeti sokszínűségét: az évszázadok során Oroszföldön a különböző ázsiai és európai konyhák... Tovább

Előszó

Az orosz konyhaművészetben egyszerűség párosul a fantáziával, ami híven tükrözi az ország társadalmának nemzeti sokszínűségét: az évszázadok során Oroszföldön a különböző ázsiai és európai konyhák izgalmas keveréke alakult ki. Ebben a gasztronómiai kavalkádban a francia konyha kifinomultsága mellett helyet kapnak a szibériai népek számára - főként a hosszú tél során - nélkülözhetetlen laktató ételek is. A mai orosz konyha sok-sok különlegessége részben az ország hatalmas kiterjedésének, illetve a zord éghajlatnak, másrészt a gazdag történelmi hagyományoknak köszönhető. Az étkek kiadósak, sokszor igen kifinomultak, és legfőképp ízletesek. Orosz módra étkezni sokkal több, mint ismert specialitásokat fogyasztani: az ételkóstolás művészetét jelenti. Az étlapon számtalan hideg és meleg előétel után levesek és főételek sorakoznak, végül ínycsiklandó desszertek következnek, és az asztalról természetesen nem hiányozhat a forró tea és a lekvár sem. Vissza

Tartalom

BEVEZETÉS
6 Kamcsatkától Asztrahánig
8 Stíluskeveredés
Súlyos történelmi teher,
zord éghajlat
A nagyvárosi konyhaművészet
A messzi északon
Egzotikus ízek
Az életadó kenyér
10 Orosz specialitások
Hús
12 Cári elegancia, kifinomult
ízlésvilág
Egy csipetnyi történelem
A fekete az igazi
Találkozás az ízek ízével
Színek szerint
14 ízekben gazdag hústalan ünnepek
Ünnepi asztal
Karácsonytól újévig
Megújult hagyományok
Húsvét, a bőség jelképe
16 Jellegzetes konyhai eszközök
18 Zöldségvariációk
Az úttörők: karalábé és tarlórépa
Gazdagon fűszerezve
Frissen és feldolgozva
A káposzta birodalma
20 Blini, kása, pelmenyi
Kicsi, omlós és kerek
A menü alapja
Minden ízében...
22 Kurnyik, kulebjaka, vatruska
24 Oroszország közelről és távolról
A sokszínűség ereje
Ötletből sosincs hiány
Uhá
Atokhal birodalmában
26 Italválaszték
A tea
28 Régi idők ízlése
Pazar fogadások
A csillagok mentek, az örökség
maradt
Csak alkalomhoz illően
A karavántea
Az elmaradhatatlan előétel
Exkluzív szórakozás
30 Erdei csemegék
receptek
34 Orosz hússaláta
Moszkvai saláta
40 Sprotnival töltött tojás
Tojástöltelékek
46 Kaviáros blini
Klasszikus blini
52 Hideg céklaleves
Hideg borscs
58 Szoljanka
Húsos szoljanka
64 Uhá
Falusi uhá
70 Gombás pirog
Húsos pirog
76 Káposztás pirog
Káposztás pirog gazdagon
82 Sztroganov-bélszín
Csirkemell Sztroganov módra
88 Hajdinával töltött pulykarolád
Kijevi csirkemell
94 Kacsapecsenye
Pácolt kacsasült
100 Lazacos pirog
Nyitott pirog
106 Lazacfiié homárszósszal
Majonézes lazac
112 Gyümölcskocsonya
Vörösáfonya-zselé
118 A receptekben szereplő
mennyiségek átszámítása
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv