| Kiadó: | Magyar Vöröskereszt |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 68 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
| Előszó | 3 |
| Irányelvek | 4 |
| A táplálkozásról általában | 6 |
| Az egészséges étkezési ritmus | 7 |
| Ételek elkészítési módja | 8 |
| Kalória-szükséglet | 9 |
| Kalória-igény a terhességi idő harmadjaiban | 10 |
| Az élelmiszerek alapanyagainak ismertetése | 10 |
| Élelmiszerek csoportosítása | 11 |
| Tápanyagok | |
| Fehérjék | 11 |
| Szénhidrátok | 13 |
| Zsírok | 14 |
| A terhes nő napi tápanyagszükséglete kedvező elosztásban | 15 |
| Vitaminok | |
| Általában | 15 |
| A-vitamin | 17 |
| B-vitamin | 18 |
| B1-vitamin | 19 |
| B2-vitamin, B6-vitamin | 19 |
| Nikotinsav, Panthotensav | 20 |
| B12-vitamin és Folsav | 20 |
| C-vitamin | 21 |
| D-vitamin | 23 |
| E-vitamin | 24 |
| K-vitamin | 24 |
| A terhes nő vitaminszükséglete általában | 24 |
| Ásványi anyagok | |
| Mész és foszfor | 25 |
| Magnesium, jód, cink | 26 |
| Konyhasó | 26 |
| Vas | 27 |
| Kobalt | 28 |
| Réz | 28 |
| Mangán | 28 |
| Fűszerek, élvezeti szerek | |
| Terhesség alatt kerülendő és használható fűszerek | 29 |
| Felsorolásuk | 30 |