| Kiadó: | Tax és Társa kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 200 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-00-3591-X |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal, illusztrációkkal. |
| Ajánló (Balázs mester, az asztali örömök historikusa) | 8 |
| Előszó (Szakál László) | 11 |
| Egy kis paprikatörténet | 14 |
| Amit a magyar fűszerpaprikáról tudni kell | 18 |
| Hogyan (ne) paprikázzunk? | 23 |
| Paprika a táplálkozásban | 25 |
| Csodaszer és vitaminforrás | 26 |
| Paprikafüzérek, paprikamalmok | 31 |
| Paprika a kalocsai népművészetben (Romsics Imre) | 48 |
| 167 étel receptje | |
| Előételek | 63 |
| Levesek | 71 |
| Halak | 85 |
| Marhahús/borjúhús | 97 |
| Sertéshús | 113 |
| Birkahús | 133 |
| Szárnyasok | 141 |
| Vadak | 149 |
| Mártások | 157 |
| Főzelékek | 161 |
| Tészták | 173 |
| Bográcsban készíthető ételek | 185 |
| Irodalom | 196 |
| Recept tartalomjegyzék | 197 |
| Kiadói ajánló | 200 |