| Kiadó: | Népszava Lap- és Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
| Oldalszám: | 186 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-322-085-8 |
| Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér fotóval, illusztrációval. |
| Előszó, avagy aperitif, mondjuk barackpálinka, a hölgyeknek pedig unikum | 9 |
| Első fejezet, amely még mindig csak zakuszkit hoz, azaz mignon-szendvicseket az italhoz | 15 |
| Helsinki | |
| Második fejezet, már itt is a leves, mondjuk erőleves madridi módra | 25 |
| Levesek, levesbetétek, köretek | 40 |
| Melbourne | |
| Harmadik fejezet, vagyis jöhet az előétel, például kocsonyázott fürjtojás tavasziasan, hozzá Sadacsonyi Szürkebarát | 51 |
| Előételek | 66 |
| Róma | |
| Negyedik fejezet, amelyben végre itt az első sült, nevezetesen tűzdelt fácán gombás rizzsel és almapürével, no meg soproni kékfrankossal | 77 |
| Szárnyasok, vadételek, ürü, bárány, különleges húsételek, halak, rákok, békák, csigák | 90 |
| Tokió | |
| Ötödik fejezet még egy húsétellel, ez nem is lehet más, mint szűzérmék Lucullus-módra, idénykörítéssel és csopaki rizlinggel | 105 |
| Borjú-, marha-, sertéshúsból készülő ételek | 124 |
| Mexikó | |
| Hatodik fejezet, amikor is egy pompás tésztát, azaz farsangi fánkot kaphatunk, ehhez természetesen tokaji aszút kortyolgatunk | 137 |
| Mártások, saláták | 148 |
| München | |
| Hetedik fejezet, amelyben elnassolhatunk egy kis eper-vanília parfét | 155 |
| Tészták, sütemények, krémek, fagylaltok, parfék, gyümölcsök | 164 |
| Nyolcadik fejezet, itt ünnepi töltött dinnye következik, kávé és talán egy jó szivar, hogy a konyakról ne is beszéljünk... | 177 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.