kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Félvászon |
| Oldalszám: | 268 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókat, illusztrációkat tartalmaz. |
| Előszó | 3 |
| Áruismeret | |
| Általános tudnivalók | 4 |
| A szabványminőség fogalma | 4 |
| Mintavételi eljárások | 5 |
| A mintavételek módja | 6 |
| Mintapecsételés | 7 |
| Minőségi kifogások elintézése | 8 |
| A minőségi vizsgálat módszerei és eszközei | 9 |
| A termények elhelyezése a raktárakban | 15 |
| Kenyérgabonafélék | |
| Búza | 17 |
| Termelési ismeretek | 17 |
| A búza minőségvizsgálata | 23 |
| A búza szabványminősége | 28 |
| A búza raktározása | 28 |
| Rozs | 30 |
| A rozs szabványminősége | 31 |
| A rozs raktározása | 31 |
| Takarmánygabonafélék | |
| Árpa | 32 |
| Őszi árpa | 32 |
| Tavaszi árpa | 34 |
| Tavaszi takarmányárpa | 34 |
| Az őszi és tavaszi takarmányárpa minőségi előírásai | 35 |
| A takarmányárpa átvétele, raktározása és kezelése | 36 |
| Sörárpa | 37 |
| A sörárpa jellemző tulajdonságai | 37 |
| A sörárpa minőségi vizsgálati módszerei | 38 |
| Malátázás | 41 |
| A sörárpa átvétele, raktározása és kezelése | 41 |
| Zab | 42 |
| A zab minőségi előírása | 43 |
| A zab átvétele, raktározása és kezelése | 44 |
| Kukorica | 44 |
| A kukorica termelési viszonyai | 44 |
| A kukoricafajták és tulajdonságaik | 46 |
| A kukorica általános minőségi követelményei | 47 |
| Az idényszerűen nedves és száraz kukorica fogalmának ismertetése | 48 |
| A kukorica felhasználási értéke | 50 |
| A kukorica kezelésének és tárolásának sajátosságai | 52 |
| A kukorica mesterséges szárítása | 58 |
| Olajmagvak | |
| Napraforgó | 59 |
| Len | 65 |
| Káposztarepce | 70 |
| Szójabab | 74 |
| Ricinus | 79 |
| Kendermag | 83 |
| Takarmánytökmag | 87 |
| Dohánymag | 89 |
| Kisebb jelentőségű, olajosmagot szolgáltató növények | |
| Földimogyoró | 90 |
| Gyapotmag | 91 |
| Köles | 98 |
| Hajdina | 102 |
| Hüvelyesek | |
| Borsófélék | 105 |
| Babfélék | 112 |
| Lencse | 118 |
| Csillagfürt | 121 |
| Lóbab és szeges lednek | 123 |
| Herefélék | |
| Bíborheremag | 132 |
| Lucernamag | 135 |
| Lóheremag | 137 |
| Fehérheremag | 137 |
| Svéd heremag | 138 |
| Komlós lucerna | 139 |
| Somkóró | 139 |
| Szarvaskerep | 140 |
| Nyúlszapuka | 141 |
| Baltacim | 141 |
| Bükkönyfélék | |
| Tavaszi bükköny | 144 |
| Szöszös bükköny | 145 |
| Pannonbükköny | 146 |
| Malombükköny | 147 |
| Mezei borsó | 147 |
| Fűfélék | |
| Szudáni fű | 148 |
| Mohar | 149 |
| Csibehúr | 150 |
| Ipari növények magjai | |
| Mák | 151 |
| Cirok | 152 |
| Mustár | 153 |
| Konyhakömény | 154 |
| Koriander | 155 |
| Raktározás | |
| A terményraktározás jelenlegi módszerei | 156 |
| Árumozgatás | 161 |
| Árumozgatás a telepen belül | 161 |
| Árumozgatás a raktáron belül | 165 |
| Függőleges árumozgató gépi berendezések | 168 |
| Vízszintes árumozgató gépi berendezések | 179 |
| Termények tisztítása és kezelése | 189 |
| Termények minőségmegóvó rostálása | 190 |
| Termények minőségemelő tisztítása | 193 |
| Rostaszelelő-tarár | 197 |
| Vetőmagtisztító szelektor | 202 |
| Rázóasztal | 204 |
| Triőr | 206 |
| Csigatriőr | 208 |
| Mérőeszközök és egyéb raktári berendezések | 217 |
| Gépesített terményraktárak működése | 222 |
| Terményszárító gépek | 223 |
| Oszlopos, vákuumos szárítógép | 230 |
| Kukoricamorzsológép | 231 |
| Védekezés a raktári kártevők ellen | 232 |
| A raktárak tűzvédelme | 238 |
| Szálastakarmányok és szalmafélék | |
| Áruismeret | 240 |
| A rétek füvei | 240 |
| Édes- és savanyúfüvek eltérő sajátosságai | 240 |
| Szálfüvek | 241 |
| Aljfüvek | 242 |
| Gyomnövények | 242 |
| Szántóföldi szálastakarmány-növények | 243 |
| A szálastakarmányok felhasználása | 244 |
| Zölden etetés | 244 |
| Szárított állapotban való felhasználás | 245 |
| Őrölt állapotban való felhasználás | 245 |
| Szénakészítés | 246 |
| Rétifüvek szálastakarmányok kaszálása | 247 |
| Szárítás | 247 |
| Szálastakarmányok minősítése | 248 |
| A rétiszénák minősítési szabványai | 250 |
| Szántóföldi szénák minősítési szabványai | 250 |
| Szalmafélék | 250 |
| Szalmafélék minősítése | 251 |
| Szálastakarmányok kezelése | 252 |
| Átvétel | 252 |
| Tárolás | 252 |
| Kazlazás | 252 |
| Préselés | 253 |
| Vasúti szállítás | 258 |
| Mintavételezés | 261 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.