1.031.442

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Termesztésre javasolt zöldségfajták

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Zöldségtermesztési Kutatóintézet
Kiadás helye: Kecskemét
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 58 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: További szerzők a könyvben.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A növénytermesztés minden ágában, így a kertészetben is, a fajtaváltás a műszaki fejlődéssel párhuzamosan nagyon felgyorsult. Egyes fajok - például a kukorica - fajtái néhány esztendő alatt... Tovább

Előszó

A növénytermesztés minden ágában, így a kertészetben is, a fajtaváltás a műszaki fejlődéssel párhuzamosan nagyon felgyorsult. Egyes fajok - például a kukorica - fajtái néhány esztendő alatt teljesen kicserélődnek. A terméseredmények növelése, a gépesítés, a tenyészidő széthúzása, a tartósítás, a felhasználáscélja, ideje és módja speciális követelményt támaszt a fajtákkal szemben. Ezeknek a követelményeknek eleget tenni a régebben ismert univerzális fajtákkal nem lehetséges. Ez is oka annak, hogy ma már jóval több fajta között választhat a termesztő, mint néhány esztendővel ezelőtt. A fajtaválaszték nem a nemesítők és kereskedők üzleti fogása, hanem a termesztési cél támasztotta nagyon is fontos követelmény.
A zöldségtermesztésben is az elmúlt néhány évtizedben korszakos változásokat tapasztalhatunk. A kisüzemi termesztés mellett új módszerekkel, a gépi technika mind szélesebb körű alkalmazásával termesztik a zöldségféléket is. Főként a szántóföldi, tartósítás céljára termesztett fajok kerültek elsődlegesen nagyüzemi termesztésbe. De a hajtatás, magtermesztés is egyre inkább új technológiával, a nagyobb méretű üzemekben oldódik meg. E célra új, a régiektől sok tekintetben eltérő fajtákra van szükség. Vissza

Tartalom

1. Paradicsom 5
2. Étkezési paprika 10
3. Fűszerpaprika 16
4. Vöröshagyma 22
5. Póréhagyma 28
6. Fokhagyma 28
7. Zöldborsó 29
8. Bab 33
9. Uborka 36
10. Görögdinnye 45
11. Sárgadinnye 46
12. Laskatök 49
13. Sárgarépa 49
14. Petrezselyem 50
15. Pasztinák 51
16. Zeller 51
17. Cékla 51
18. Retek 52
19. Saláta 53
20. Tojásgyümölcs 53
21. Csemegekukorica 54
22. Pattogatni való kukorica 57
23. Gomba 58
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Termesztésre javasolt zöldségfajták
Állapot:
1.240 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba
konyv