Lexikonok témakörből 20% kedvezmény CSAK MA!

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Pattantyús-Ábrahám Géza (dedikált példány)

Szerző
Szerkesztő
Róla szól

Kiadó: Akadémiai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 243 oldal
Sorozatcím: A Múlt Magyar Tudósai
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 14 cm x 9 cm
ISBN: 963-05-4183-1
Megjegyzés: Terplán Zénó szerző által dedikált példány. Pattantyús-Ábrahám Gézáról készült fekete-fehér fotóval illusztrálva.

Fülszöveg

A Kossuth-díjas Pattantyús-Ábrahám Géza öt évtizeden át oktatta a hazai gépészmérnök-nemzedékeket, és ugyanennyi időn keresztül folytatott tudományos kutatómunkát az emelőgépek és szállítóberendezések, továbbá - Bánki Donát nemzetközi hírű tudósunk utódaként - az áramlástechnikai gépek tudományterületén. Könyveit, tudományos dolgozatait ma is forgatják. Találmányai, több nyelven megjelent írásai méltán váltottak ki széles körű nemzetközi elismerést.
A magyar tudomány nemzetközi jelentőségű személyiségeinek életrajzát foglalja magába egy-egy kötet. Áttekinti életüket, tudományos működésüket, vizsgálja jelentőségüket mind a hazai tudománytörténet, kulturális fejlődés, mind pedig az egyetemes emberi művelődés szemszögéből. A rövid, esszészerű tanulmányokat tájékoztató bibliográfia zárja.

Tartalom

Előszó7
Az ifjú Pattantyús12
Pályakezdése, külföldi tanulmányútja, a műszaki doktor22
A magánmérnők és az önálló műegyetemi előadó44
Professzori működése53
Tudományos és szakirodalmi munkássága104
A közéleti és a magánember165
Utószó199
Bibliográfia209

Terplán Zénó

Terplán Zénó műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Terplán Zénó könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem