828.326

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Egy ceruza története/Egy kézikocsi története

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Magvető Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 430 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:

Fülszöveg

Tersánszky J. Jenőnek ezúttal közrebocsátott két regénye a rokonság révén került egy kötetbe. Nem egyszerűen a címek hasonlatosságáról van szó, sokkal inkább azonos mondanivalóról.
Az Egy ceruza története az első világháború emlékezetes Piave-ütközetének véres eseményeiben a k. u. k. hadsereg és egyben az Osztrák-Magyar monarchia felbomlását ábrázolja. A címbe foglalt ceruza, egyik szereplőtől a másikhoz kerülve, maga is részese lesz a háborúnak.
A Ceruza párja, a Kézikocsi története, a Horthy-társadalom háborús végnapjait eleveníti fel. A targonca viszontagságai természetesen nagyon is emberi történetek; afféle kis keresztmetszetet adnak a történelmi jelentőségű napok Budapestjéről és a pesti emberekről, akik - jellemük szerint - csetlenek-botlanak, elaljasodnak, vagy megmaradnak embernek a nagy viharban.

Tartalom

Egy ceruza története5
Egy kézikocsi története275

Tersánszky Józsi Jenő

Tersánszky Józsi Jenő műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tersánszky Józsi Jenő könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem