1.116.650

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig
Ginop popup ablak bezárása

Tésztaöntetek

Szentendre
Kiadó: Art-Is Stúdió
Kiadás helye: Szentendre
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 237 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 12 cm
ISBN: 978-3-625-12340-8
Megjegyzés: Gazdagon illusztrálva színes ételfotókkal. A receptfotókat készítette: TLC Fotostudió
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó


A tészta helyes főzése
Ha a tészta túl kemény, vagy éppenséggel szétfőtt, akkor már semmilyen drágán elkészített mártás sem mentheti meg. Tehát fordítsunk kellő figyelmet a tésztára, és főzzük... Tovább

Előszó


A tészta helyes főzése
Ha a tészta túl kemény, vagy éppenséggel szétfőtt, akkor már semmilyen drágán elkészített mártás sem mentheti meg. Tehát fordítsunk kellő figyelmet a tésztára, és főzzük olyan keménységűre mint Olaszországban, azaz „al dente" - vagyis fogkeményre. Ahhoz, hogy garantáltan jól sikerüljön tésztánk, a következő ötleteket vegyük figyelembe:
• 100-125 g tésztához (ez elegendő egy adaghoz) legalább 1 liter vizet forraljunk fel.
• Mivel a sótlan víz gyorsabban felforr, ajánlatos akkor megsózni a vizet, mikor már forr.
• Nagy, magas lábast használjunk, hogy a tésztának legyen helye fövés közben, és ne ragadjon össze.
• Nem szükséges (olíva)olajat tenni a főzővízbe, ez csupán ízlés dolga. A tészta összeragadása ellen a kevergetés is megteszi.
• A tésztát a forrásban lévő vízbe tegyük. A hosszú tésztát állítsuk a vízbe, és csúsztassuk bele.
• Forraljuk a tésztát nyitott edényben és ne felejtsük el időnként megkeverni. A főzési idő vége felé egyszer-egyszer halásszunk ki egy tésztadarabot és kóstoljuk meg. Legyen zsenge, ám legyen egy kis ellenállása. Mivel a főzési idő a tészták nagysága
és vastagsága szerint erősen változik, alapvetően vegyük figyelembe a csomagoláson található főzési időt. A saját készítésű és friss tésztánál sokkal rövidebb a főzési idő, mint a száraztésztánál.
• Ha megfőtt a tészta, szűrjük le. Utána rögtön keverjük össze a mártással egy előmelegített tálban, hogy ne ragadjon össze.
• A tésztát nem kell teljesen lecsöpögtetni. Sok receptben különben is felhasználják a főzővíz egy részét, és a nedves tészta könnyebben felveszi a mártást. Vissza

Fülszöveg




Szereti a tésztaételeket minden formájukban, és naponta fogyasztaná változatos szószokkal? Hát rajta! A klasszikus tésztaöntetektől, a sajtmártásoktól a legfinomabb húsos, halas,, kagylóval, rákkal készített szószokig minden tésztarajongó megtalálja itt a neki megfelelőt.
Csak egyszer próbálja ki az ördögmártást, a gyorsan elkészíthető szalonnás szószt, a narancsmártást garnélával, a tejszínes brokkoUszószt vagy a paradicsomos tonhalmártást -rögtön átérzi, milyen sokszínű és változatos tud lenni a kedvenc tésztája.

Tartalom


Bevezető 6
Klasszikus mártások tésztaételekhez 12
Sajtos mártások 30
Mártások halakhoz és a tenger gyümölcseihez 56
Húsos mártások 112
Zöldséges mártások 168
Receptmutató 238
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem