1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kongó

Orvosi táskával Afrika földjén

Szerző
Grafikus

Kiadó: Királyi Magyar Egyetemi Nyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 317 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal, kihajtható térképpel. A kötéstervet és a fejezetek előtti rajzokat Végh Gusztáv készítette. Nyomtatta a Királyi Magyar Egyetemi Nyomda.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Egy magyar orvos, aki négy esztendőt töltött Belga-Kongóban, meglepő írásművészettel számol be rendkívül érdekes élményeiről és kalandjairól. Egészségügyi szolgálatot végezni Afrika belsejében, az európai civilizáció diadalát jelenti. A fehér orvos a négerek szemében csodás módon tudja leküzdeni vagy megfékezni a trópusi betegségeket, az álomkórt, himlőt, leprát. A trópusi orvos nem lehet specialista, egyszemélyben és egyedül sebész, belgyógyász, tisztiorvos, operáló és kísérletező, igazságtevő és vadász. Valóságos kis birodalma van, melyet autón, motorcsónakon, biciklin és hordszéken jár be. S mennyi ügyességgel, ravaszkodással kell eljárnia, hogy tekintélyre és bizalomra tegyen szert a lusta és furfangos négerek előtt. A könyv legérdekesebb fejezete a feketék életéről és szokásairól szólnak. Az európai embert először a természet afrikai csodái kapják meg, az orvost a várva-várt trópusi betegségek, de amint a környezet megszokottá vált, egy más világrész más embereivel áll szemben,... Tovább

Fülszöveg

Egy magyar orvos, aki négy esztendőt töltött Belga-Kongóban, meglepő írásművészettel számol be rendkívül érdekes élményeiről és kalandjairól. Egészségügyi szolgálatot végezni Afrika belsejében, az európai civilizáció diadalát jelenti. A fehér orvos a négerek szemében csodás módon tudja leküzdeni vagy megfékezni a trópusi betegségeket, az álomkórt, himlőt, leprát. A trópusi orvos nem lehet specialista, egyszemélyben és egyedül sebész, belgyógyász, tisztiorvos, operáló és kísérletező, igazságtevő és vadász. Valóságos kis birodalma van, melyet autón, motorcsónakon, biciklin és hordszéken jár be. S mennyi ügyességgel, ravaszkodással kell eljárnia, hogy tekintélyre és bizalomra tegyen szert a lusta és furfangos négerek előtt. A könyv legérdekesebb fejezete a feketék életéről és szokásairól szólnak. Az európai embert először a természet afrikai csodái kapják meg, az orvost a várva-várt trópusi betegségek, de amint a környezet megszokottá vált, egy más világrész más embereivel áll szemben, s már eredményes munkája érdekében is a feketék kiismerésére törekszik. Thanhoffer Lajos sokkal többet látott meg belőlük, mint a szokványos útleírások szerzői, munkája ezért volt eredményes s könyve ezért oly rendkívüli érdekességű. Az olvasó tanuja lesz az európai civilizáció hódításának s megismeri az aligha megváltoztatható néger lélek rejtelmeit, mely hol mosolyra fakaszt furfangjaival, hol meghat ösztönös ragaszkodásával.
A könyvet a szerző eredeti fényképfelvételei, Végh Gusztáv művészi rajzai és térképmellékletek gazdagítják. Vissza

Tartalom

Történelem egy mangófa tövében5
Útban Afrika felé21
Város a Lualaba partján37
Az öreg makashi57
Asszonydolgok Malengó falujában67
Laboratórium szabad ég alatt83
Szórakozás egy vén bivaly rovására93
Híd épül a pokol kapujában105
A civilizált néger, meg a kibokó119
Egy útevő isten története135
Gyujtogatás az őserdőben145
Fekete vetélytársaim163
Küzdelmes hetek himlőjárvány alatt175
Ravaszkodások a horogféreg körül185
Bwana Mpoa betegei205
Autón és hordszéken az őserdőben215
Emberek és állatok Lualaba-mentén237
Lepratábor készül271
Vasútavatás karácsonykor289
Hazafelé301
Jegyzetek a térképekhez315
Képek jegyzéke317

Thanhoffer Lajos

Thanhoffer Lajos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Thanhoffer Lajos könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv