1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Dán paleolit: kőkorszaki étrend

Paleoreceptek a ma embere számára

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Fotózta

Kiadó: Scolar Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 261 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-244-458-1
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A paleo szó jelentése "ősi, eredeti". A könyvben bemutatott ételek olyan alapanyagokból készülnek, amelyekre eredetileg beprogramozták a szervezetünket.
A paleolit étkezés gyökeresen megváltoztatja az életminőséget, hirdetik a rajongói. Most megtudhatjuk, mi az álomalak és az egész napon át tartó, kicsattanó energia titka - mindezt egy profi tolmácsolásában.
Thomas Rode forradalmian új ízeket varázsol a konyhánkba, a végeredmény pedig nemcsak az ízlelőbimbóinkat, hanem a gyomrot és nem utolsósorban a testet is megörvendezteti. A dán sztárszakács elmeséli, hogyan változtatta meg étkezési szokásait, miként hagyott fel a tészta, a rizs, a búzaliszt és a cukor fogyasztásával. Azóta a kőkorszaki étrend elveit követi, aminek eredményeképpen nemcsak megszabadult a zsírpárnáktól, hanem testedzéseinek hatékonysága is rohamosan nőni kezdett - s csak úgy buzog benne az energia.
A könyv több mint 80 ínycsiklandó receptet tartalmaz, melyek mindegyike az őskori tradíciókra épül. Az ajánlott... Tovább

Fülszöveg

A paleo szó jelentése "ősi, eredeti". A könyvben bemutatott ételek olyan alapanyagokból készülnek, amelyekre eredetileg beprogramozták a szervezetünket.
A paleolit étkezés gyökeresen megváltoztatja az életminőséget, hirdetik a rajongói. Most megtudhatjuk, mi az álomalak és az egész napon át tartó, kicsattanó energia titka - mindezt egy profi tolmácsolásában.
Thomas Rode forradalmian új ízeket varázsol a konyhánkba, a végeredmény pedig nemcsak az ízlelőbimbóinkat, hanem a gyomrot és nem utolsósorban a testet is megörvendezteti. A dán sztárszakács elmeséli, hogyan változtatta meg étkezési szokásait, miként hagyott fel a tészta, a rizs, a búzaliszt és a cukor fogyasztásával. Azóta a kőkorszaki étrend elveit követi, aminek eredményeképpen nemcsak megszabadult a zsírpárnáktól, hanem testedzéseinek hatékonysága is rohamosan nőni kezdett - s csak úgy buzog benne az energia.
A könyv több mint 80 ínycsiklandó receptet tartalmaz, melyek mindegyike az őskori tradíciókra épül. Az ajánlott ételek húsból, halból, tojásból, zöldségekből, gyümölcsökből és magvakból készülnek. Összefoglalva: természetes és egészséges eledelek. Vissza

Tartalom

ELŐSZÓ 14
ÍGY KEZDŐDÖTT 16
A GÉNED A LÉNYEG 19
KŐKORSZAKI ÉTREND 24
AZ ÍZ VELED VAN! 41
CROSSFIT 48
PALEOÁLMOK 51
BÚCSÚ A CUKORTÓL 53
REGGELI 59
Frittata, azaz tojáslepény 62
Joghurt diófélékkel és áfonyával 64
Füstölt hering fürjtojással 66
FŐÉTELEK 69
Báránybecsinált többféle káposztával 70
Szarvasfilé erdei gombával, aszalt vörös áfonyás céklamártásban 72
Dán sertéssült barnamártással és lilakáposzta-salátával 74
Grillezett borjúkaraj citromolajon sütött céklával, kecskesajttal és rukkolával 78
Grillezett gombaburger két változatban, zöldségkörettel 80
Borjúrostélyos sós tésztában sütve, borsos hollandi mártással 86
Pácolt borjúszegy barnított vajban, áfonyával és sült gumós zöldségekkel 88
Csirkefrikasszé cukkinivel, paradicsommal és bazsalikommal 92
Hosszan sütött csirkecomb édesköménnyel és kerti csiperkével 94
Marhalapocka hagymával, csicsókával és labskausszal 96
Extra ropogós sült csirke 98
Sertés thai módra 100
Sertéstarja chorizóval és rozmaringgal 102
Kacsamell csillagánizzsal és zöldségekkel 104
„Spagetti" húsmártással 106
Borjúmáj szójavajas grépfrúttal és borssal 108
Grillezett gyöngytyúk spárgával és salátával 110
Lepényhal T-bone steak citromos bordáskellel 114
Tőkehal grillezett póréhagymával és fűszernövény-salátával 116
Báránylapocka paradicsommal, olívabogyóval, hagymával és articsókával 120
Vadkacsa vörös mángolddal 122
Fürj fűszeres lében birskompóttal és sóskaborbolyával 126
Borjúláb gumós zellerrel 130
Halfasírt csúcsos káposztával és kaporral 132
Sült biolazac fésűkagylóval, kagyló- és parmezánblanquette-tel 134
KISEBB FOGASOK 139
Tojás Benedict módra csilis húspogácsán, spenóttal 140
Tőkehal bridsari módra paradicsommal, halványító zellerrel, avokádóval, etrezselyemmel és bazsalikommal 142
Kék kagyló karalábéval és fűszernövényekkel 144
Rántotta zúzával 148
Homár gesztenyével és vargányával 150
Süllő almával és szalonnával 154
Kagylós paradicsomleves mentával, hagymával és articsókával 156
Lepényhalfilé remoulade mártással 160
Marhacarpaccio avokádóval, makadámdióval és San Marzano paradicsommal 162
Petrezselyemleves fehérrépával és dióval 164
Sütőtökleves tökmaggal, créme fraiche-sel és tökmagolajjal 166
Pácolt sült hering almával 168
Saláta enyhén sózott lazaccal és wasabiöntettel 172
Sertésborda-falatkák, amiktől szem-száj nem marad szárazon 174
Marhatatár 178
Sült szalonna amerikai káposztasalátával (azaz coleslaw-val), csúcsos káposztával és sonkával 180
Borjúfarokleves tökkel és portobello gombával 182
KORETEK 185
Vajon pirított spárga sajttal sütve és mákkal megszórva 186
Sült paradicsom szardellapástétommal és fürjtojással 188
Padlizsánkaviár 192
Serpenyőben pirított paprika, azaz paprikasauté 194
Szalonnás kelbimbó 196
Avokádópüré karamellizált fokhagymával és pirított vajjal 198
Paradicsomsaláta 200
Grillezett salottahagyma fenyőmaggal és bébi spenóttal 202
Saláta cukkinivel és sonkával 204
Shitake gomba bordáskellel és újhagymával 206
Karalábé fodros kellel és rukkolával 208
Spenótsaláta tojással, szalonnával és mustáros öntettel 210
Párolt articsóka 212
Sült spárga lila hagymával, szalonnával és medvehagymával 214
Sült, dinsztelt cikória salottahagymával 216
SZUPER SALÁTÁK 219
Alapmajonéz 221
Tonhalsaláta 221
Csirkesaláta 222
Lazacsaláta garnélával 224
MARTASOK 227
Alapmártás 229
Béarni mártás 229
Vargányás béarni mártás 230
Muszlinmártás 230
Hollandi mártás chorizóval 232
Hollandi mártás homárral 232
Borsos hollandi mártás 233
Maracujás hollandi mártás pirított vajjal 233
Tonhalas mártás 235
Blanquette mártás 235
Paradicsomos mártás 236
Fűszernövényes mártás 236
Borsos mártás serpenyőben 238
DESSZERTEK ÉS „KENYÉR" 241
Kókuszos palacsinta citrussalátával 242
Vaníliás almadesszert vasfűvel 244
Eperpüré mentával, vaníliakrémmel és zöld borssal 248
Citromkrém málnával és édesgyökérrel 250
Sült vaníliakrém vasfűvel 252
Posírozott körte áfonyával és vaníliakrémmel 254
Lisztmentes kenyér magokból 256
Lenmagkenyér 256
NÉVMUTATÓ 258

Thomas Rode Andersen

Thomas Rode Andersen műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Thomas Rode Andersen könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv