1.034.932

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A szégyen

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 175 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Egy rendezett életű középkorú egyetemi tanár, egy öntudatlan belső kényelembe párnázott tudós válságáról szól a könyv. A professzor egy éjszaka - felesége távollétében - házimulatságról tér haza és véletlenül megismerkedik egy tizenhét éves lánnyal. Az éjszakai kalandból szerelmi kapcsolat lesz, amelyből a professzor kényelmes határozatlansága miatt nem tud kilábalni. Egyre jobban megalázkodik a méltatlan viszony következtében, s jóllehet saját maga győződik meg a lánynak és társaságának zűllöttségéről, nem bír szakítani vele. A kapcsolat lezárásához először fel kell ismernie eddigi életének tartalmatlanságát, rá kell döbbennie az emberek iránti közömbösségének tarthatatlanságára. A szakítás tehát, amely egyben szégyenének mélypontját is jelenti, új alapokra rendeződő életének kezdetévé lesz, s az önmagához vezető úton embertársaihoz is közelebb kerül.

Thurzó Gábor

Thurzó Gábor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Thurzó Gábor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv