1.031.433

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Biatorbágy

Egy magánnyomozó emlékeiből

Szerző
Grafikus

Kiadó: Magvető Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 171 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A biatorbágyi vasúti híd robbantásának emlékezetes eseményei elevenednek fel a könyv lapjain. A fasizmus nyílt uralmának előkészítő időszaka ez, amivel együttjárt természetesen az illegalitásba kényszerített kommunista párt teljes felszámolásának szándéka is. Hortyék - ismeretes - nem voltak különösebben kényesek eszközeik megválogatásában, azonban egy indokolatlanul megszervezett hajtóvadászat olyan visszhangot támaszthatott, mely veszélyeztethette volna a Nyugattól remélt támogatást, kölcsönt. Ezért jött kapóra a biatorbágyi merénylet: ez az alkalmas ürügy jó szolgálatot tett, hiszen ez az esemény az egész világ előtt tanúsította a "bolsevista veszély"-t, megindulhatott a Horty-féle "igazszágszolgáltatás" gépezete, meg lehetett hirdetni a statáriumot, lehetett ártatlanokat akasztani anélkül, hogy az "illemkódex" szabályait sérelem érte volna... Mindezt érdekes, izgalmas, egyben művészi kisregény formájában írta meg Thurzó Gábor.

Thurzó Gábor

Thurzó Gábor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Thurzó Gábor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv