1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Wellness étrend

Mindennapi útmutató a testi-lelki egészséghez

Szerző
Lektor

Kiadó: White Golden Book Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím: Diétás szakácskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 19 cm
ISBN: 963-9476-29-3
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A wellness valójában egyfajta életmód, életszemlélet összefoglaló neve, amely magában foglalja a jókedvűen végzett testmozgást, a jótékony pihenést, ellazulást, testünk és lelkünk működésére való tudatos odafigyelést, s a minél természetesebb formában lévő, feldolgozatlanabb élelmiszerek fogyasztását. E könyv azoknak nyújt segítséget, akik vagy nem tudnak, vagy nem akarnak pl. egy hosszú hétvégén megismerkedni valamelyik wellness központban e módszer egyes elemeivel, inkább a wellness egészéről szeretnének képet kapni. A szerző bemutatja, hogy miként illeszthetjük hétköznapjainkba ezt az életmódot, ír az örömteli testmozgásról, a szervezet tisztulását segítő léböjtkúrákról, gyümölcsnapokról, az immunrendszert erősítő, edző módszerekről és természetesen legbővebben az étrendről. Az étrend lényege több évszázados tudáson és az egészséges táplálkozás tudományos ismeretein együttesen alapul. Az az étel táplál minket leginkább, amely azon a földön, éghajlaton termett, ahol élünk.... Tovább

Fülszöveg

A wellness valójában egyfajta életmód, életszemlélet összefoglaló neve, amely magában foglalja a jókedvűen végzett testmozgást, a jótékony pihenést, ellazulást, testünk és lelkünk működésére való tudatos odafigyelést, s a minél természetesebb formában lévő, feldolgozatlanabb élelmiszerek fogyasztását. E könyv azoknak nyújt segítséget, akik vagy nem tudnak, vagy nem akarnak pl. egy hosszú hétvégén megismerkedni valamelyik wellness központban e módszer egyes elemeivel, inkább a wellness egészéről szeretnének képet kapni. A szerző bemutatja, hogy miként illeszthetjük hétköznapjainkba ezt az életmódot, ír az örömteli testmozgásról, a szervezet tisztulását segítő léböjtkúrákról, gyümölcsnapokról, az immunrendszert erősítő, edző módszerekről és természetesen legbővebben az étrendről. Az étrend lényege több évszázados tudáson és az egészséges táplálkozás tudományos ismeretein együttesen alapul. Az az étel táplál minket leginkább, amely azon a földön, éghajlaton termett, ahol élünk. Lehetőség szerint vegyszermentesen termelt (bio) élelmiszereket használunk és a hagyományos, paraszti ízeket élesztjük újjá. Hozzátartozik, hogy a helyben (vadon vagy termesztve) megélő növényeket és őshonos (tenyésztett vagy vadon élő) állatokat választjuk inkább, noha időnként más finomságok felé is elcsábulhatunk. Törekszünk a természetes ízekre, a túlzott sózás helyett fűszerezünk, felhasználva fűszereink anyagcsere-gyorsító vagy éppen enyhe vízhajtó hatását. Hidegen sajtolt magolajokat és egész gabonaszemeket használunk a konyhában, és a friss tej, tejtermékek, sovány húsok és halak is rendszeresen asztalunkra kerülnek. Édességekhez barna cukor és méz illik. Megtudhatjuk azt is. hogy szomjunkat miért tiszta vízzel, friss forrásvízzel, különböző ásványvizekkel oltsuk. Ha megismertük ezt az életszemléletet, s belőle néhány elemet beillesztünk a hétköznapjainkba, már nagy lépést tettünk afelé, hogy testileg. lelkileg, érzelmileg kiegyensúlyozottabb, energikusabb, boldogabb életet éljünk. Vajon ki ne szeretné ezt? Vissza

Tartalom

BEVEZETÉS 9
Köszönetnyilvánítás ............................................................................................11
MI A WELLNESS? 12
A wellness eredete és jelentése.........................................................12
A wellness mint világkép ................................................................13
A WELLNESS ÉTREND 15
Táplálkozási alapismeretek................................................................................16
Energia...................................................................18
Fehérjék..................................................................18
Szénhidrátok .............................................................................................19
Zsírok........................................................................19
Vitaminok...................................................................................................20
Ásványi anyagok..........................................................20
Rostok ....................................................................................................21
Víz.................................................................................................................21
Helyi hagyományok, ősi ételek..................................................22
Az étkezések gyakorisága......................................................24
Konyhatechnológia..............................................................25
Fűszerek..................................................................25
Zöldségek................................................................25
Gyümölcsök.................................................................26
Hüvelyesek...................................................... ............26
Gabonák..........................................................................27
Tejtermékek.............................................................27
Húsok.......................................................................28
Olajos magvak...............................................................30
Zsiradékok ..................................................................30
Édesítés .......................................................................30
A WELLNESS ÉLETREND KIALAKÍTÁSA 33
Az idő beosztása..............................................................33
Emberi kapcsolatok............................................................34
Pihenés.............................................................................35
Alvás .......................................................................................................35
Aktív pihenés - rekreáció ..............................................................36
Tisztítókúrák, böjtök, méregtelenítés .........................................................39
A böjtök, tisztítókúrák és a méregtelenítés eredete...............................................39
A tisztítókúrák és a méregtelenítés szerepe a wellness életmódban......................40
A böjt...............................................................................................................40
Mit tehetünk szervezetünk tehermentesítéséért?...............................................41
A bélflóra regenerálása.........................................................................................42
Gyümölcsnapok..............................................................................................44
Öntsünk tiszta vizet a pohárba!.................................................45
Az ivóvizek besorolása .....................................................46
Alámerülni az élet forrásában................................................48
A szaunázás......................................................................49
Naturizmus.......................................................................50
Lélekápolás................................................................50
A wellness szerepe lelki egyensúlyunk helyreállításában............................ 50
A függőségek felszámolása................................................... 52
ÖSSZHANGBAN AZ ÉLŐVILÁGGAL 56
A fejlődés útja............................................................... 56
Bio-, organikus mezőgazdaság, permakultúra....................................... 58
Biogazdálkodás........................................................... 58
Mérgek a tányérunkon?........................................................ 59
Biotermékek a wellness étrendben ............................................. 60
Tudatos vásárlás ............................................................. 61
Utószó..................................................................... 62
RECEPTEK 63
Mi mennyi?................................................................. 64
Levesek, ivólevek ............................................................ 65
Húsételek, egytálételek........................................................73
Halak...................................................................... 81
Főzelékek, köretek, saláták.....................................................85
Kásák...................................................................... 93
Édes-sós desszertek..........................................................................100
IRODALOM 108
RECEPTMUTATÓ 111

Tihanyi András

Tihanyi András műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tihanyi András könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Wellness étrend
Állapot:
2.440 ,-Ft
20 pont kapható
Kosárba
konyv