1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Amikor a szerelem véget ér (dedikált példány)

Elbeszélések, útirajzok

Szerző

Kiadó: Intermix Kiadó
Kiadás helye: Ungvár-Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 235 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-8129-99-9
Megjegyzés: Tímár Máté szerző által dedikált példány.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ötvenen túl, ha új kötetet összeállítani szerencsés a magyar tollforgató, olyanféle helyzetbe kényszerül, akár Jókai Mór Melyiket a kilenc közül? című szépséges elbeszélésének csizmadiája, aki nem tud kiválasztani örökbefogadásra kívánt fészekalja gyermekseregéből uraságra kerülő egyet. Hetven felé - elfelé még nehezebb dolog ez, hiszen az író Karinthy Frigyes módjára önmagával szembesül ilyenkor. (Találkozás egy fiatalemberrel.) Számonkéri fehérfejű esettségétől füstbement ifjúkori álmait, toldis fogadkozásait, hárijánosos nagyotmondásait s ha nem birtokol elegendő szerénységet, beismerő alázatot, vagy közgyónó őszinteséget, bizony hasztalan fenekedik: Hittem Magyarország feltámadásában! Parancsszóra bár, de harcoltam is érte, meglaktam Szibériát s ott viaskodtam az 1956-os barrikádokon is! S hivatkozhatsz tovább a vesszőfutásos következményekre is, mert az a valaha te voltál fiatalember azt következményekre is, mert az a valaha te voltál fiatalember azt kérdezi vissza... Tovább

Fülszöveg

Ötvenen túl, ha új kötetet összeállítani szerencsés a magyar tollforgató, olyanféle helyzetbe kényszerül, akár Jókai Mór Melyiket a kilenc közül? című szépséges elbeszélésének csizmadiája, aki nem tud kiválasztani örökbefogadásra kívánt fészekalja gyermekseregéből uraságra kerülő egyet. Hetven felé - elfelé még nehezebb dolog ez, hiszen az író Karinthy Frigyes módjára önmagával szembesül ilyenkor. (Találkozás egy fiatalemberrel.) Számonkéri fehérfejű esettségétől füstbement ifjúkori álmait, toldis fogadkozásait, hárijánosos nagyotmondásait s ha nem birtokol elegendő szerénységet, beismerő alázatot, vagy közgyónó őszinteséget, bizony hasztalan fenekedik: Hittem Magyarország feltámadásában! Parancsszóra bár, de harcoltam is érte, meglaktam Szibériát s ott viaskodtam az 1956-os barrikádokon is! S hivatkozhatsz tovább a vesszőfutásos következményekre is, mert az a valaha te voltál fiatalember azt következményekre is, mert az a valaha te voltál fiatalember azt kérdezi vissza lelkiismereted tükréből: És azután alázatosan kiegyeztél, ugye?! És az ellenpélda is hiábavaló lenne, mert a mentegetőzés önmagában is beismerés!
Jobb tehát, ebben a lassan pátriárkai korban, ha a pennakínozó önmaga védelmét írásaira bízza. Mondják el ők maguk - hiszen az utolsó pont végükre rovásával úgyis önálló életre kélnek -, mit, mikor, miért és hogyan? S ha alkotó atyjukra nem bíznak többet, mint a búcsúvétel reménykedően szomorkás kinyilvánítását:
Köszöntelek Kedves Olvasó! Légyen vélünk az Isten! Vissza

Tartalom

A magyarok szimfóniája5
Történt vala Pécsett18
Tegnapok emléke26
A Pythagoras-tétel34
... és megszületett a Gyermek...41
Szent Anna orgonája46
Hadicenzúra51
Hanta, a pitykecsősz55
Jakab Jóska, a vajda61
Farsang-háromnapja69
A Beki rózsája75
Bolond Ferike81
Kiss Jani balladája88
Urali elégia93
Jónás135
Szabad szombat149
A 308-as kórterem159
Tündérvölgy, Isten veled!164
Amikor a szerelem véget ér...172
Olyen szép volt, mintha meg is történt volna...180
Poldi bácsi184
Két égtáj iránt193
Rákóczi földjén194
Metamorphosis Germaniae203

Tímár Máté

Tímár Máté műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tímár Máté könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Amikor a szerelem véget ér (dedikált példány) Amikor a szerelem véget ér (dedikált példány) Amikor a szerelem véget ér (dedikált példány) Amikor a szerelem véget ér (dedikált példány) Amikor a szerelem véget ér (dedikált példány)

A borító kopottas, töredezett.

A címlapon a szerző, Tímár Máté névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
2.840 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba
konyv