A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

És a tizenhetedik napon...

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Kozmosz Könyvek
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 218 oldal
Sorozatcím: Kozmosz Könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.

Fülszöveg

Az író a könyvéről: 1970. június 6-án reggel felé furcsa álmot láttam. Mintha a nevemet hallottam volna esengve, egyre távolabbról, az édesanyám hangján, majd őt, kedves alakját is láttam, amint lebegve belehátrázott a ködbe. Még ezen a napon telefonon közölték velem, hogy váratlanul kiragadta közülünk a szívbénulás.
Miközben másnap este a szülőföldemen még szokásos virrasztás tisztességét megadtuk néki, megszületett bennem ennek a regénynek, az én "kései siratómnak" a gondolata ...
Az énregények szerzői - és többé-kevésbé minden regény énregénye - rendszerint könyvük elején közlik, hogy hőseik képzeletbeli alakok, a színhely is kitalált. Ez a regényem valóságos fájdalom szülötte, a hőse valóságos-hős. ... így én nem élhetek tehát ezzel a mentegetőzéssel. Legfeljebb azt a bágyadt reménységemet róhatom ide: ahogy az írói öröm mindenkié, úgy talán az írói szomorúságra is reáhangolódnak az olvasói szívek.
Hiszen a maga "kései siratóját" mindenkinek el kell mondania egyszer!

Tímár Máté

Tímár Máté műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tímár Máté könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem