1.034.756

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmezésegészségügyi ismeretek

Cukor- és édesipari dolgozók részére

Szerző
Lektor

Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 44 oldal
Sorozatcím: Élelmezésegészségügyi minimum ismeretek
Kötetszám: 6
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Azonossági szám: 211/977.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Hazánk kiváló éghajlata, talaja, valamint a földműveléssel foglalkozó népünk szakértelme és munkaszeretete kedvező körülményeket biztosít a cukorrépa termesztésének, ami lehetőséget ad nagy... Tovább

Előszó

Hazánk kiváló éghajlata, talaja, valamint a földműveléssel foglalkozó népünk szakértelme és munkaszeretete kedvező körülményeket biztosít a cukorrépa termesztésének, ami lehetőséget ad nagy mennyiségű és jó minőségű cukor gyártására. Ennek megfelelően cukorgyártásunk az élelmiszeripar egyik legfejlettebb, leggépesítettebb iparága, amelyet ezért gyakran az élelmiszeripar "nehéziparának" neveznek.
A cukoripar eredményes működése népgazdaságunk egyéb ágára is sok irányban kihat.
A cukorgyárak jó áron veszik át a termelőktől a cukorrépát, a gyártási melléktermékek (melasz, répaszelet stb.) pedig a takarmánybázist szélesítik és így az állattartást teszik olcsóbbá. Az ugyancsak cukorgyári melléktermékként keletkező mésziszap kitűnően bevált egyes rossz talajok megjavítására. Végeredményben tehát a cukoripar nemcsak a fogyasztók cukorszükségletét elégíti ki, hanem a mezőgazdaság munkáját is nagymértékben segíti. Tegyük még hozzá, hogy a cukorgyártás idényipar, amelynek fő ideje az őszi és téli hónapokra esik, így a mezőgazdasági dolgozókat ebben az időben is kereső foglalkozáshoz juttatja. Vissza

Tartalom

Bevezetés 3
Táplálkozás élettan 5
Általános ismeretek 5
Mit kell tudni a helyes táplálkozásról? 5
Élelmiszerek összetétele 7
A cukor- és édesipari termékek összetétele 10
A szervezet kalóriaszükséglete és a helyes táplálkozás 11
Mikrobiológia 12
Általános ismeretek 12
Mikrobák szerepe és jelentősége a természetben 13
Mikroorganizmusok csoportosítása 15
Mikrobák termesztése 16
Baktériumok 17
Penészek 18
Élesztők 18
A mikrobák életjelensége 19
A környezet hatása a mikrobákra 21
A cukor- és édesipari termékek közegészségügyi jelentősége 23
Ételérgezések 24
A higiéne területének áttekintése 26
Személyi higiéne 31
Takarítás, tisztogatás 38
Általános takarítás 38
Folyamatos takarítás 39
Tisztogatás 40
Rágcsálók, rovarok elleni védekezés 40
Élelmezésegészségügyi rendeletek 41

Timkó Iván

Timkó Iván műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Timkó Iván könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmezésegészségügyi ismeretek Élelmezésegészségügyi ismeretek Élelmezésegészségügyi ismeretek

A borító enyhén kopottas.

Állapot:
840 Ft
420 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba
konyv