1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Felvételizzünk együtt magyar nyelv és irodalomból!

Négyosztályos középiskolába készülőknek

Szerző
Lektor

Kiadó: Maxim Kiadó
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 91 oldal
Sorozatcím: Felvételizzünk együtt
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-9489-11-5
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az elmúlt másfél évtized igen sok változást hozott a közoktatásban, s a gyermeke továbbtanulásáért felelősséget érző szülő dolgát ez nemigen könnyítette meg. A hat- és nyolcosztályos középiskolák... Tovább

Előszó

Az elmúlt másfél évtized igen sok változást hozott a közoktatásban, s a gyermeke továbbtanulásáért felelősséget érző szülő dolgát ez nemigen könnyítette meg. A hat- és nyolcosztályos középiskolák megjelenése és elterjedése, a követelmények többszöri megváltozása vagy újrafogalmazása (NAT, kerettantervek) bizonytalanságot okozhat iskolaválasztás előtt: mit kell tudnia a gyermeknek, milyen követelményeknek kell megfelelnie?
Egy felvételi tesztkönyv feladata az, hogy segítséget nyújtson a felkészülésben, képet adjon a diák ismereteinek szintjéről, és lehetőséget adjon azok fejlesztésére. E kiadvány szerkesztésekor anyanyelvi és irodalmi oktatásunk legszélesebb körben elfogadott alapelveit és céljait tartottuk szem előtt: a szöveg- és kommunikáció-központúságot, a minél magasabb szintű szövegértést és önálló szövegalkotást, a biztos helyesírást, az önálló ismeretszerzést, a könyv- és könyvtárismeret hangsúlyosabbá válását. Tesztkönyvünk feladatainak többsége komplex: a diák anyanyelvi és irodalmi felkészültségét egyszerre teszi próbára.
Kiadványunkban a tanuló egyaránt találhat könnyebb és nehezebb feladatsorokat. Célunk, hogy a közepes és jobb felkészültségű diákok, illetve a szakközépiskolába vagy gimnáziumba jelentkezők számára ugyanolyan hasznosak legyenek a tesztek. A kérdéssorok összeállításakor arra törekedtünk, hogy az elmúlt évek leggyakoribb feladattípusai adják könyvünk gerincét.
Minden feladatsorhoz közöljük a megoldásokat is. A mondat- és szövegalkotásos feladatok esetében is szükségét éreztük, hogy megoldási mintát adjunk. Ezek természetesen nem "kötelező érvényűek", viszont segíthetnek abban, hogy kis gyakorlással ezeknél akár jobbat is írjon a felvételiző.
Minden tesztre 100 pont adható, a feladatsorok ajánlott megoldási ideje 60 perc. A tanuló ne feledje: az elért pontszám felkészüléskor tájékoztató jellegű. A teszt akkor sikeres, ha a diák úgy érzi, hasznára vált a gyakorlás, segítségével biztosabb tudásra tett szert.
Annak reményében, hogy kiadványunk hasznosnak bizonyul, minden felvételizőnek eredményes felkészülést és sikeres vizsgát kíván:

a szerkesztő és a kiadó Vissza

Fülszöveg

A Felvételizzünk együtt sorozat a négy- és hatosztályos gimnáziumba, illetve a négyosztályos középiskolába jelentkező általános iskolásoknak készült. A kötetek immár a tervezett és már bevezetett változások figyelembe vételével készültek. Minden tárgyból a legkorszerűbb tankönyvek és tudásanyag alapján állítottuk össze a feladatsorokat.
Feladatlapjaink egyaránt használhatók próbafelvételire és a tanulás, a gyakorlás, az ismétlés napi munkájában is. Alkalmasak az egyéni felkészülésre, mert tartalmazzák a megoldásokat, de csoportos felkészülésre is ajánljuk.

Tiszai Árpád

Tiszai Árpád műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tiszai Árpád könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv