1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Rádióhallgatók lexikona I-II.

Az irodalom, zene, színház, film, rádió, rádiótechnika, gramofon és sport enciklopédiája/I.: A-K, II.: L-Zs

Szerkesztő

Kiadó: Vajda-Wichmann kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 872 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: 200 műnyomópapíron készült fényképpel és többszáz szöveg közötti ábrával illusztrálva. Nyomtatta Athenaeum Rt., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyar rádióhallgatók egyre növekedő tábora még várja egy olyan tartalmú kézikönyv megjelenését, amelynek összeállítása, stílusa és modern hangja tökéletesen kielégíti jogos igényeit. E lexikon... Tovább

Előszó

A magyar rádióhallgatók egyre növekedő tábora még várja egy olyan tartalmú kézikönyv megjelenését, amelynek összeállítása, stílusa és modern hangja tökéletesen kielégíti jogos igényeit. E lexikon felöleli az irodalom, színház, színművészet, film, rádió, gramofon, színház és stílustörténet, zene, zeneművészet, zene, valamint a sport és földrajz egész területét. Az irodalmi címszavaknál megtalálja az olvasó az egyes költők, írók életét és működését, már játszott és még előadásra nem került művek tartalmát, stílusbeli hovatartozását, a különböző népek irodalmának történetét, stílusfejlődését, színházkultúráját és színpadművészetét. E könyvből világossá válik az olvasó előtt a rádió, film és gramofon technikai, valamint művészi fejlődése, jelen- és jövőbeli feladata. Éppúgy a zeneszerzők élete, az operák, a zenekari, kamara-, kórus-, hangszeres- és énekművek tartalmi és stílusbeli ismertetése, valamint a rádió- és filmzene története. Az elektromosság, rádió, film, hangosfilm és gramofon technikai fejlődése, legújabb törekvései, a várható vívmányok és találmányok ismertetése oly élénk és izgalmas távlatot nyitnak az olvasó előtt, amilyen még lexikonból ezideig nem tárult elénk. A sport története, az egyes sportágak fejlődése, a megjegyzésre érdemes események és eredmények felsorolása is világos áttekintést nyújtanak a sportot kedvelő olvasóknak.
Az ókori görögöktől a mai napig elvonul az olvasó előtt a színház élete, az előadóművészek megpihenés nélküli emberábrázoló törekvései, a színpad gazdagodása, az irodalom terebélyesedése és a költészet csodálatos kibontakozása. A zeneművészet nagyszerű térhódításáról, az opera megkülönböztetett helyzetéről kap a lexikon olvasója, amelyekből világossá válik előtte a zene mindent betöltő ereje és pótolhatatlan kultúrértéke. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Rádióhallgatók lexikona I-II. Rádióhallgatók lexikona I-II. Rádióhallgatók lexikona I-II. Rádióhallgatók lexikona I-II. Rádióhallgatók lexikona I-II. Rádióhallgatók lexikona I-II. Rádióhallgatók lexikona I-II. Rádióhallgatók lexikona I-II. Rádióhallgatók lexikona I-II. Rádióhallgatók lexikona I-II.

A kötetek gerince kissé sérült, foltos. A két kötet néhány lapja kissé foltos. Belülről megerősített példányok.

Állapot:
15.000 Ft
7.500 ,-Ft 50
38 pont kapható
Kosárba
konyv