| Kiadó: | Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
| Oldalszám: | 64 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 20 cm |
| ISBN: | 963-11-3059-2 |
| Megjegyzés: | Végh Antal szerző által dedikált példány. Fekete-fehér és színes fotókkal illusztrálva. 9 éven felülieknek. |
| Bevezetés | 5 |
| Mi kellett a kenyérsütéshez? | 7 |
| Így készült a szatmári búzakenyér | 12 |
| Mit sütöttek még kenyértésztából? | 16 |
| A kemence befűtése | 17 |
| Mikor sütöttek kalácsot? | 20 |
| A tej feldolgozása | 21 |
| Hogyan készül a tehéntúró? | 22 |
| Három készítmény | 25 |
| Gyümölcsaszalás | 27 |
| Hordós káposzta | 28 |
| Lekvárfőzés | 31 |
| Disznóölés Szatmárban | 34 |
| Milyen disznót fogtak hizlalóba? | 34 |
| Mit kaptak enni? | 38 |
| A disznóöléshez fel kell készülni | 39 |
| Szalmával perzseltünk | 41 |
| A perzselés után | 43 |
| Mit ettek reggelire? | 43 |
| Amíg a disznótoros ebéd fő | 44 |
| Kikanyarítják a sonkát meg a szalonnát | 45 |
| A hús házi konzerválása | 46 |
| Hurka és kolbász | 49 |
| Mikor van vége a tornak? | 54 |
| A baromfiakról | 55 |
| Nem maradhat ki a bárány se! | 60 |
| Egy kis összefoglalás | 64 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.