kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 205 oldal |
| Sorozatcím: | Mezőgazdasági szakmunkáskönyvtár |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 13 cm |
| ISBN: | 963-230-004-1 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Bevezetés | 7 |
| A modern baromfitenyésztés céja | 13 |
| A tyúkfélék eredete | 15 |
| Fajtaismeret | 17 |
| Küllemi bírálat | 19 |
| Kor és ivar szerinti elnevezések | 22 |
| Tenyésztési alapfogalmak | 25 |
| Tartási rendszerek | 31 |
| Iparszerű termelési rendszerek kialakítása | 33 |
| A zárt rendszerű tartás előnyei | 38 |
| Istállótípusok szerinti tartási rendszerek | 39 |
| Mélyalmos tartási rendszer | 43 |
| Rácspadlós tartási rendszer | 45 |
| Ketreces tartási rendszer | 46 |
| Az állományváltás alapján vizsgált tartási rendszerek | 48 |
| Egyfázisos tartás | 48 |
| Kétfázisos tartás | 49 |
| Háromfázisos tartás | 50 |
| Állategészségügyi ismeretek | 53 |
| Baromfitelepek létesítésének higiénés szempontjai | 55 |
| Az állategészségügyi technológia | 46 |
| A betegség fogalma, meghatározása, jellemzői | 58 |
| A betegség kialakulásának okai | 59 |
| A betegség kialakulásának folyamata | 66 |
| A betegség megelőzése, a megelőzés rendszere | 67 |
| Technológiával összefüggő higiéniai rendszabályok | 67 |
| Általános járványvédelem | 68 |
| Személyforgalom | 69 |
| Betelepítés és szállítás | 70 |
| Jármű-, anyag- és eszközforgalom | 72 |
| Állományok fogadása, férőhelyek előkészítése | 74 |
| Takarítás, mosás | 74 |
| Rágcsálók, ízeltlábúak irtása | 75 |
| Karbantartás | 75 |
| Fertőtlenítés | 76 |
| Technológiai berendezések beszerelése | 76 |
| Almozás | 77 |
| Gázosítás | 77 |
| Közvetlen védekezés a betegségek ellen | 78 |
| Takarmányozás | 81 |
| A tyúkfélék tápanyagigénye és kielégítése | 83 |
| Baromfitápok nyers- és alapanyagai | 89 |
| Takarmánykiegészítők | 92 |
| A takarmányozás fontosabb alapelvei | 93 |
| Hús- és tojóhibrid-szülőpárok, tojóhibridjércék visszatartásos nevelése | 101 |
| Itatás | 105 |
| Broilerhús-termelés | 109 |
| A korszerű broilerhús-termelés feltételei | 111 |
| A broilerhús-termelés célja és feladatai. A hazai broilerhús-termelés helyzete | 112 |
| A tenyésztés, a szaporítás, a keltetés és az árutermelés kapcsolata | 115 |
| Szaporítási és árutermelési szakasz | 116 |
| Szülőpártartás, tenyésztojás-termelés | 118 |
| A keltetőtojások termelése | 119 |
| A vedlés és a kotlás | 121 |
| A keltetőtojás gyűjtése, kezelése | 123 |
| Broilerhizlalás | 127 |
| Broilerhizlaló épületek | 129 |
| A broilerhizlalási technológia szempontjai | 130 |
| Ketreces broilerhizlalás | 137 |
| Étkezésitojás-termelés | 145 |
| A hazai étkezésitojás-termelés helyzete | 147 |
| A tojás felépítése, alkotórészei | 148 |
| A gazdaságos étkezésitojás-temelés alapjai | 153 |
| Tenyésztés, szaporítás, keltetés és árutermelés kapcsolata | 155 |
| Előnevelés | 156 |
| Utónevelés | 164 |
| Tojóházi tartás | 164 |
| Az étkezési tojás feldolgozása | 171 |
| Trágyahasznosítás | 172 |
| A gazdálkodás költségei | 175 |
| Gazdaságossági alapfogalmak | 177 |
| Kislexikon | 183 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.