A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Leleplező 2005/1.

Országkrónika könyvújság

Szerző

Kiadó: Intermix Budapest Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 202 oldal
Sorozatcím: Leleplező
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Manapság szokás a rendszer, az aktuális hatalom, a hivatalos történetírás, a preferált tudomány és a vezérürü sajtó számára kényelmetlen kutakodást, bizonyítékokkal... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Manapság szokás a rendszer, az aktuális hatalom, a hivatalos történetírás, a preferált tudomány és a vezérürü sajtó számára kényelmetlen kutakodást, bizonyítékokkal egyértelműen alá nem támasztható állítást, háttérelemzést stb-t az összeesküvés-elméletek közé sorolni. így a legkényelmesebb. A kínos kérdésekre mosoly és legyintés a válasz. Nem számít, ki mondja vagy ki írja le kutatásai eredményét, tudós, alapos elemző-e az illető vagy csak autodidakta dilettáns. A probléma ott kezdődik, ha gondos utánajárással, megkérdőjelezhetetlen forrásokból, szakszerűen hozza össze valaki. Akkor már cáfolni sem könnyű, ilyenkor a profi kutatók is utánanéznek, kétszer is meggondolják, hogyan reagáljanak rá. Ám ennél egyszerűbb a hivatalos sajtóra bízni, amelyik elintézi azzal, hogy újabb összeesküvés-elmélet. A szerzőt, az ilyesmit közlő folyóiratot pedig rögvest felcímkézik, ha még nem tették meg, s attól kezdve már hiteltelen.
Leegyszerűsítve kétfajta tábor létezik. Egyik a hiszékenyek, minden hivatalost ellenvetés nélkül elfogadók a kényelmes, nem szívesen gondolkodók, a csőlátó értelmiségiek és a saját fajtájuk elméletét védő tudósok, politikusok köre - a másik a kételkedők, a háttér-történést feltárók a másfajta igazság keresői, a gyanakvók, becsapottak, az aktuális jelennel nem törődő szakértők, kutatók és tudós elmék. Vissza

Tartalom

Tőke Péter: Az összeesküvés-elméletek a titkolózás miatt születnek 8
Mivel az egyik napilap kikiáltott összeesküvés-elmélet kutatónak, s néha a Leleplező egyes írásait is hasonló felcímkézés kíséri, változtattunk szerkesztési alapelveinken. A jövőben mi is kételkedve tálalunk olyan írásokat, amelyek könnyen megvádolhatok, s nem támaszthatók alá egyértelmű bizonyítékokkal. Ebben a számban több ilyen is akad, s szerzőink az egyértelmű állítás helyett nyitva hagyják a kérdést, a forrás megjelölésével az olvasóra bízzák, ő döntse el, hogy a fölöttébb gyanús téma összeesküvés-elmélet-e vagy elfogadható valóság.
A Leleplező és a Reform közös összeállítása az ázsiai katasztrófáról
Tőke Péter: Váratlanul csapott le és gyilkolt a cunami 14
A dráma összefoglalója és interjú egy szerencsés magyarral. Nyúl Sándor, a Trigránit vezérigazgatója sürgette az átszállást, így öt percet nyert, s már felszállt hidroplánnal, amikor az óceán megemelkedett.
Gajdos László: Titkos fegyver okozta az ázsiai földrengést? 20
A szerző sorra veszi a természeti katasztrófával kapcsolatban felvetődött kérdőjeleket. Például miért nem érte komoly kár az USA-nak Diego Garcia-i térségben lévő támaszpontját?
Stern Gabriella: Hullámsírban a Paradicsom
A Reform helyszíni riportja a fehér gyászban lévő Sri Lankáról, egyéni drámákról, s egy szörfösről, aki meglovagolta a cunamit.
Jezsó Ákos: Mi idézte elő a földrengést és milyen volt a pusztítás?
A földkéreg lemezeinek egymásra csúszása harminc méterrel arrébb lökte Szumátrát.
Drábik János: Adolf Hitler Salomon Rothschild báró balkézrőli unokája lenne? 25
A történészek nem vesznek tudomást róla, mindenki képtelen állításnak tartja a náci vezér rejtélyes származását. Dolfuss osztrák kancellár kutakodott először Hitler nagyanyja, a bécsi Rothschild bárónál szolgálólányként szolgáló Maria Anna Schicklgruber után. A nyomokat Heydrich igyekezett eltüntetni, a háború után pedig az amerikai titkosszolgálat az OSS tette rá a kezét a papírokra. A szerző úgy véli, hogy Hitler a Rothschild-rokonságnak is köszönhette karrierjét és a nagytőke támogatását.
Balog Angelika: Szonja királynő megmentette a Gandhi-dinasztiát 34
Az olasz származású asszony győzelemre vitte a Nemzeti Kongresszus pártot, de nem akart miniszterelnök lenni. Visszavonult, kivívta egész India tiszteletét. Elnökök, hírességek keresik fel, fő célja gyermekeiből a Gandhi névhez méltó államférfiakat kinevelni.
Tőke Péter: Munkácsy Mihály titkai 38
Érdekes, exkluzív interjú Bakó Zsuzsanna főrendezővel, a tavaszi Munkácsy-kiállítás hátteréről, a festő világkarrierjéről és most megjelenő, szenzációs albumáról.
Drábik János: Peak Oil, avagy vita a rejtélyes, a föld mélyében termelődő, kimeríthetetlen abiotikus, nem fosszilis eredetű kőolajról 49
A legmélyebb fúrású, már régen kimerült kutakban újra olajat találtak. A szakemberek egy része úgy gondolja: a föld mélyében a nagy nyomás és hő közepette olaj is képződhet. Ha ez igaz, akkor 40-50 év múlva nem merülnek ki bolygónk készletei, nincs szükség az olaj miatti közel-keleti háborúkra.
Tőke Péter: Mozgalom a Nemzeti Fejlesztési Terv segítésére 61
Mivel a Nemzeti Fejlesztési Terv a hosszabb távú jövőnk egyik fontos feltétele, s a négy parlamenti párt még csak az első lépést tette meg az ügyben - úgy gondoljuk, segíthet az ügynek egy szélesebb körű összefogás. A Leleplező mostantól összegyűjti és közli azokat a javaslatokat, ötleteket, amelyek segíthetik a terv kidolgozásában részt vevő pártokat és a kormányt. A szerző előbb Székelyföldnek szánta javaslatait, de látva a kormányzati ötlethiányt, úgy gondolta: Magyarországon is van annyi szellemi tőke, hogy kiépülhessen egy „Szilikon-völgy", illetve van annyi gyógyvizünk, ami alapul szolgálhat egy, a floridaihoz hasonló, EU-s nyugdíjasparadicsom létrehozására.
Tőke Péter: A radikális felszámolást elutasítva, ésszerű összevonással, racionalizálással csökkenteni a hatóságok, kormányszervezetek és kht.-k számát 71
Javaslat az olcsóbb, takarékosabb, polgárbarátabb szolgáltató államra és az adók csökkentésére. Korlátozni kell az MNB és a kormány külföldi kölcsönfelvételeit, ilyen pénzek nem használhatók fel szociális kiadásokra, béremelésekre, csak termelő és munkahelyteremtő beruházásokra legyenek fordíthatók.
Drábik János: javaslatok Magyarország és Székelyföld fejlesztésére Törvényt a külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaállítására! 78
Ez az írás Varga István lapzártánkig el nem készült anyaga helyett került ide, s nem érdemtelenül.
Magyar Róbert: Egy újfajta gondolkodásmód térhódítása, egy új generáció másként oktatása, a jövő Csányi Sándorainak kinevelése 74
Franka Tibor: Rendszerváltási interjú Bíró Zoltánnal 82
Drábik János: Pozsgay az 56-os, nemzeti harmadik út harcosa 84
Az 1956-os forradalomról és következményeiről szóló sorozatunkban a szerző '56 szellemiségének folytatásáról, a rendszerváltás során elfojtott hasonló nemzeti elképzelések hőséről, Pozsgay Imréről és elképzelt harmadik útjáról ír. Ezt követi a forradalom költészetének elemzése. A szerző ismerteti azokat a technikákat, amelyekkel már a gondolatok is lehallgathatók, illetve az emberek hangulatai, cselekvései befolyásolhatók.
Nagy Imre snagovi naplója 102
Drábik János: Az agy távirányítása (A tudat megerőszakolása VII. rész) 104
Angéla Marcantonio: Nincs uráli magyar finnugor nyelvcsalád 128
Az olasz professzornő Magyarországra jön és itt is ismerteti kutatásai eredményeit.
Grandpierre K. Endre és Attila: A hamisítatlan magyar múlt feltárásának folytatása: Attila és a hunok II. rész 128
Mándoki Andor: Jövőnk kínálkozó lehetőségei 136
Vajta Dénes: Egy „karizmatikus" politikus útjának állomásai 141
A szerző a népszavazás kapcsán értékeli Orbán Viktor karrierjét és határon túli kapcsolatait. Itt jegyezzük meg: nem osztjuk abbéli véleményét, hogy a Fidesz elnökének csendesen vissza kellene vonulnia. Ez naivitás. Orbán Viktor az év eleje óta erőre kapott, s harcképes Gyurcsánnyal.
Februárban egy magyar csoportot gyógyítottak emberi őssejtekkel 145
Tavaly nyár óta sok minden megváltozott: a barbadosi klinika divatba jött, nevet változtatott, módosultak a jelentkezés feltételei is. A témát felkapta a sajtó, télen nemzetközi konferenciát tartottak a tudósok Dél-Amerikában, áprilisban pedig nemzetközi őssejtszimpoziont rendeznek, amelyre a Leleplező is meghívást kapott.
Országkrónika az 2004. szeptember 2-től 2005. február 2-ig terjedő időszak fontosabb eseményeiről 147
Tőke Péter: A sok szabálytalanság, egymás feljelentgetése és a pereskedés miatt a bíróságok „irányítják" az FKGP-t 170
Az egység megteremtésére tett kísérletek egyelőre kudarcot vallottak. A kiút: más jobboldali pártokkal összefogva Nemzeti Választási Nagykoalícióban egyesülni.
Dr. Tímár György: A Harmadik Erő Párt a kisemmizettek politikai és választási szövetségese 177
A Gyurcsány-Orbán évértékelés 181
Czike László és Dr. Bokor professzor kritikai megjegyzései
Drábik János: Kik az illuminátusok és hogyan szerezték meg a hatalmat? 188
A 101 Siker Akadémia rovata az életmód, cashflow, siker milliomos gondolkodásmód jegyében 194-203
Újabb információk Magyar Róbertről, az ausztráliai sikeroktatóról, néhány híres milliárdosról, valamint a 101 Siker Akadémia egyre népesebb táboráról, a legügyesebb növendékkel.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv