1.034.159

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Lo tündére

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor

Kiadó: Balassi Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 31 oldal
Sorozatcím: Kínai-magyar irodalmi gyűjtemény
Kötetszám: I/7
Nyelv: Magyar   Kínai  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-506-185-4
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

C'ao Cse (192-231) a Han-dinasztia utolsó éveinek és a "Három királyság" kezdeti szakaszának legnagyobb költője. A nagy hadvezér (és költő) C'ao C'ao fia, és az első Wei-császár (és költő) C'ao P'i... Tovább

Előszó

C'ao Cse (192-231) a Han-dinasztia utolsó éveinek és a "Három királyság" kezdeti szakaszának legnagyobb költője. A nagy hadvezér (és költő) C'ao C'ao fia, és az első Wei-császár (és költő) C'ao P'i öccse volt. apjuk eleinte őt tartotta méltóbbnak a császári trónra, s ezért bátyja egész életére meggyűlölte, s mint a Wei-dinasztia első császára, félre is állította az útból, különféle tisztségekben tengettette vele életét.
Hármójuk közt, sőt számos kiváló írástudó körtársa közt is, mégis C'ao Cse lett a kínai költészetnek K'ü Jüan után első igazán nagy költője. Életét két szakaszra tagolja az, hogy 220-ban bátyja lép a trónra, magát Wei Wen-tinek neveztetve új dinasztiát alapít, és azonnal kivégezteti öccsének minden barátját, őt pedig eltávolítja udvarából. Életének ebben a második megaláztatásokban gazdag szakaszában írta azokat a műveit, amelyekkel minden kortársát túlszárnyalva, költészete a tehetetlenség első nagy költőjének, K'ü Jüannak válik örökösévé, s egyszersmind a későbbi korok kínai költészete nagy témáinak első énekesévé.
Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv