1.029.839

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

100 éves alma mater

Szerkesztő

Kiadó: Vaszary János Általános Iskola
Kiadás helye: Tata
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 126 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasó!
Ön egy évszázad történéseit, eseményeit tartja kezében, amikor megtisztel bennünket azzal, hogy átlapozza, átolvassa e könyv lapjait.
100 év nagyon hosszú idő, áttekinteni,... Tovább

Előszó

Kedves Olvasó!
Ön egy évszázad történéseit, eseményeit tartja kezében, amikor megtisztel bennünket azzal, hogy átlapozza, átolvassa e könyv lapjait.
100 év nagyon hosszú idő, áttekinteni, feldolgozni komoly feladatot rótt ránk, hiszen a két világháború, a bekövetkezett rendszerváltások komoly űrt hagytak az iskola dokumentációjában. A teljességre törekedtünk ugyan, de minden bizonnyal maradtak ki olyan lényeges események, személyek, amelyek, akik jelentősek voltak az iskola életében. S lehet, hogy Ön pont ezt hiányolja, ám ezért ezúton is szíves elnézését kérem. Igyekeztünk tárgyilagosak, objektívek lenni, ehhez áttekintettük a rendelkezésünkre álló teljes irattári anyagot, de az abban történő válogatás már nem mellőzheti a szubjektivitást.
Önmagában az is vitára adhat okot, hogy e 100 esztendő mit takar? E könyvből megismerheti; a jogelőd iskolákat, mai iskolánkat, s természetesen kapcsolódik az iskola épületének történetéhez is. Ön azonban nem csupán iskolák történetét tartja a kezében, hanem 100 év kortörténeti áttekintését, amely minden bizonnyal sok érdekességgel szolgálhat, s remélem, nagyon sok kedves emlék felidézését segítheti elő. Felhívásunkra megmozdultak a mai iskola és az ALMA MATER volt diákjai, régi és mai kollégák, hogy közös akarattal, egymást segítve hozzunk létre egy olyan emlékkönyvet, amely a megmaradást is szolgálni kívánja azzal, hogy felmutatja az iskola múltjának, jelenének, s minden bizonnyal várható jövőjének is értékeit.
Ezúton is köszönetemet fejezem ki mindenkinek, aki az anyaggyűjtéstől, a könyv írásaiban, a fotók készítésében, kortörténeti dokumentumokkal, ötletekkel, véleményekkel, anyagi támogatással és még sorolhatnám, hányféle módon segítették e könyv megjelenését.
Ez a "csapatmunka" jellemezte, jellemzi, és remélem a jövőben is jellemezni fogja ma már a Vaszary János Általános Iskolát.
Forgassa nagy szeretettel és emlékezéssel e könyv lapjait, s gondoljon azokra tiszta szívvel, akikkel együtt koptatta bármelyik iskola padjait is, vagy azon pedagógusokra, akik révén tudáshoz, emberséghez, boldoguláshoz jutott.
Tata, 2004. július 27. Tölgyesi József - igazgató Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv