838.518

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Vadászoknak, horgászoknak

Szerző
Grafikus
Lektor

Kiadó: Népszava Lap- és Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 300 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.

Tartalom

Ajánlás / Dr. Tóth Sándor5
Legfontosabb vadászható vadjaink7
A gímszarvas7
A dámszarvas15
Az őz17
A muflon21
A vaddisznó25
A mezeinyúl32
Az üreginyúl39
A fácán40
A fogoly47
Az erdei szalonka53
A vetési lúd54
A nagy lilik55
A kis lilik55
A tőkés réce55
A böjti réce57
A barátréce57
A fütyülő réce58
A csörgő réce58
Az örvös galamb58
A balkáni gerle59
Szőrmés és szárnyas ragadozók, kártevők60
A róka60
A borz62
A vidra63
A nyest64
A nyuszt65
A vadmacska66
A görény68
A menyét69
A szürke varjú70
A vetési varjú70
A szarka71
A szajkó71
A héja72
Vadászat73
A vad jelenlétének megállapítása73
A vad mozgásából eredő nyomok74
A vadfajok életmódjából, sajátos szokásaiból eredő nyomok89
A vad megközelítése92
A vad elejtése94
A sebzett vad jelzése95
A sebvér98
A lőtt vad birtokbavétele utáni feladatok104
A vadászat szabályai (Vadászati szabályzat)110
A vadászterület berendezései, felszerelései114
Vadkerítés, vadbeugró114
Cserkésző és barkácsoló utak114
Csenderesek115
Vadföld, vadlegelő116
Vadetetők117
Sózók118
Disznószórók121
Dagonyák121
Források122
Magaslesek122
Lőállások123
Lesgödrök123
Bagolykunyhók124
A trófeák kezelése és bírálata125
A szarvasagancs bírálata128
A dámlapát bírálata131
Az őzagancs bírálata135
A muflonszarv bírálata138
A vadkanagyar bírálata140
A koponyák és bőrök bírálata142
A lőtt vad felhasználásának előkészítése és konyhatechnikája145
A vadhúsok pihentetése, érlelése147
A vadhúsok pácolása, páclevek készítése147
Vadszárnyasok konyhai előkészítése148
Vadszárnyasokból készült ételek149
A vadnyúl konyhai előkészítése158
Vadnyúlból készült ételek159
Az őz, a muflon, a szarvas konyhai előkészítése162
Az őz-, muflon- és szarvashúsból készült ételek164
A vaddisznó konyhai előkészítése178
Vaddisznóból készült ételek179
Fontosabb halfajtáink194
Amur194
Angolna195
Bagolykeszeg200
Balin200
Bodorka201
Busa202
Compó202
Csuka203
Dunai galóca204
Ezüstkárász205
Fekete sügér205
Fejes domolykó206
Fenékjáró küllő207
Harcsa207
Jászkeszeg208
Karikakeszeg209
Kárász210
Kecsege210
Kősüllő211
Laposkeszeg212
Márna212
Menyhal213
Naphal214
Paduc214
Ponty215
Sebes- és szivárványos pisztráng216
Süllő217
Szilvaorrú keszeg218
Törpeharcsa218
A horgászat rendje220
A halak kezelése és konyhai előkészítése231
A megfogott hal kezelése231
A halak konyhai előkészítése232
Hideg halkészítmények234
Meleg halételek
Szálkás apró halak felhasználása287
Irodalom291

Tolnai Kálmán

Tolnai Kálmán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tolnai Kálmán könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vadászoknak, horgászoknak Vadászoknak, horgászoknak Vadászoknak, horgászoknak

A borító enyhén töredezett, a gerinc javított.

Állapot:
1.340 ,-Ft
7 pont kapható
Kosárba