865.711

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Az auschwitzi fiúk

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor

Kiadó: Kalligram Könyv- és Lapkiadó Kft.
Kiadás helye: Pozsony
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 631 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN: 978-80-8101-753-7

Fülszöveg

Szlovákia magyarlakta területeinek zsidósága nagyrészt áldozatul esett a náci népirtásnak. A maroknyi hazatérő néhány átmeneti év után az újabb gyűlölethullámtól tartva vagy az üldöztetés okozta adaptációs problémák miatt többnyire másutt kezdett új életet.
Tomás Radil azonban Csehszlovákiában lett tudományos kutató. Gyermekéveit Komárom környékén és Párkányban töltötte; innen hurcolták el tizenhárom és fél éves korában Birkenauba, majd az auschwitzi központi táborba, ahol csodával határos véletlenek sorozatának köszönhetően megérte a háború végét.
A lágeréletet, a legkülönfélébb tragikus sorsokat taglaló memoárirodalom skálája meglehetősen széles, ám Tomás Radil könyve egy új aspektussal gazdagítja az emlékező irodalmat: az 1942-ben induló történet 1938-ig visszanyúlóan részletezi egy tizenkét éves, koraérett gyerek nézőpontjából a zsidótörvények bevezetését, a jogfosztottság időszakát. A dokumentarisztikus hűségű, ám olvasmányos regényként is remekül helytálló memoár értékes,... Tovább

Tomás Radil

Tomás Radil műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tomás Radil könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem