1.035.022

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Rónai Éva

Szerző
Fordító
Fotózta
Kapcsolódó személy

Kiadó: 2B Alapítvány
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 61 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Francia  
Méret: 28 cm x 24 cm
ISBN: 978-963-06-5433-3
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az 1960-as években „megelevenedő" magyar textilművészet fokozatosan felértékelődő, mára az egyik legjelentősebbnek tartott életműve Rónai Éváé.
Az anyagok és technikák tökéletes ismeretének... Tovább

Előszó

Az 1960-as években „megelevenedő" magyar textilművészet fokozatosan felértékelődő, mára az egyik legjelentősebbnek tartott életműve Rónai Éváé.
Az anyagok és technikák tökéletes ismeretének birtokában, két kisgyerek mamájaként, 40 évesen indul tervező-művészi pályája. Néhány nonfiguratív, a kor ízlésének megfelelő kompozíció után kezdi szőni alakos gobelinjeit, amelyek szokatlanságukkal évekig inkább csak értetlenséget váltottak ki a jó esetben avantgard-expanzionista, rosszabb esetben pusztán középszerű, de akkoriban még csak a modernizmust üdvözítőnek tartó szakmai közegben.
Az a szemléletmód ami Rónai Éva műveit áthatja, egyértelműen azokhoz a szellemi áramlatokhoz köthető, amelyek a modernizmuskritika megelőlegezői: egyfajta romantikus társadalom- és fejlődéskritika, ami rokonait a preraffaelitákban, a századforduló szimbolista - a hétköznapiságból elvágyódó, a társadalomból kivonuló, csak a rokonlelkek társaságában feloldódni tudó - művészeiben találja meg. Már a műfajválasztás egyszerű ténye is gép-, ipar- és sokszorosításellenes, aminek létjogosultsága mostanra vált csak igazán értékelhetővé, amikorra már egyértelmű a fogyasztásalapú, és állandó fogyasztásnövekedést generáló modell kudarca. Vissza

Topor Tünde

Topor Tünde műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Topor Tünde könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv