845.174

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A régi ház

Szerző

Kiadó: "Kvalitás Duó" Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 203 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:

Fülszöveg

Tormay Cécile A régi ház című múlt században játszódó családregénye az elmúlt évtizedekben nem jelenhetett meg. Pedig ez a szívet, lelket melengető történet az akaraterő dícsérete, s a gyengék elesésének tragédiája.
Pest-budai, majd budapesti polgár, majd nagypolgár család, Ulwing Kristóf építőmester, annak fia, és unokái történetét meséli el a szerző. A család, a polgárdinasztia megalapítója vasakarattal, tehetséggel, szorgalommal jólétet, becsületet biztosított utódainak a rohamosan fejlődő városban. Diadalmenet a család gazdagodása, tekintélyének növekedése, de már az utódok majd hirtelen zuhanással lehanyatlik.
Igen jellemző a kártyaadósságoktól kétségbeesett, akaratgyenge unoka Kristóf család- és önjellemzése:
"Nagyatyja harcosa volt a pénznek, az atyja őre volt, ő talán a kalandora. Mindegy. A véletlen a kalandorok munkatársa."

Tormay Cécile

Tormay Cécile műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tormay Cécile könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem