1.029.880

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A 100 legjobb halétel

Mindennapi és különleges receptek mindenkinek

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Csengőkert Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Kistarcsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 78 oldal
Sorozatcím: A 100 legjobb - Terülj, terülj asztalkám!
Kötetszám: 8
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-615-5130-08-3
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A hal az emberiség egyik legősibb tápláléka. Az ősember az első halat gyorsaságának és ügyességének köszönhetően kézzel, lándzsával fogta magának. Akkor még fűszerek és köretek nélkül, nyárson... Tovább

Előszó

A hal az emberiség egyik legősibb tápláléka. Az ősember az első halat gyorsaságának és ügyességének köszönhetően kézzel, lándzsával fogta magának. Akkor még fűszerek és köretek nélkül, nyárson sütve fogyasztotta el halvacsoráját. Valamit sejthetett a hal frissességének fontosságáról, hiszen, miután kifogta, el is fogyasztotta (bár lehet, hogy ez csak éhségének volt köszönhető). Télen, amikor a tavak befagytak, az ember kénytelen volt más élelemforrás után nézni addig, míg rá nem jött, hogy a füstölt és szárított halat elraktározhatja ínségesebb időkre. A társadalmi helyzetnek köszönhetően a fehérjében gazdag, finom halételek főleg a nagybirtokosok, földesurak étrendjét bővítették. Hazánkban a szabadvízi halászat a XIX. században megvalósított folyamszabályozások miatt visszahanyatlott. Korunk egyik nagy problémája a vízszennyezés, amely gátolja a halgazdálkodás fejlődését. A hal egészséges táplálék. Ma már alapvető élelmezési cikk, alacsony zsírtartalmának köszönhetően könnyen emészthető, éppen ezért a diétás élelmezésben is fontos szerepet játszik. Bár a tengeri halak kiesnek a Magyarországon tenyészthető halfajták soraiból, a kereskedelem fejlettségéből adódóan ezek is bármikor az asztalunkra kerülhetnek. Vissza

Tartalom

Előszó 5
Ajókával burkolt hal 15
Alufóliás harcsa 15
Angolna citrommártással 16
Bográcsos halleves 16
Borzaska 17
Babos pisztráng 17
Cápa roston, zöldségekkel 18
Ceruzababos heringsaláta 18
Csuka citrommártással 19
Csukavagdalt 19
Diós angolna 20
Dorozsmai molnárponty 20
Dunai halászlé 21
Édes-savanyú hal 22
Fogas galantin 22
Fogas molnárné módra 23
Fogas tokaji mártásban 24
Fogasszeletek tojásmártásai 24
Fogasszeletek vajban 25
Forrázott fogas 25
Francia halleves 26
Füstölt sajttal töltött pisztráng 26
Gombával rakott harcsa 27
Garnélarák sütve-rázva 28
Gombás süllőszeletek 28
Göngyölt lazac 29
Gyümölcsös kecsege 30
Hal burgonyabundában 30
Halalapié 31
Halas Cordon Bleau 31
Halas lasagne 32
Halas palacsinta 32
Halas szendvics 33
Halas szusi 34
Halas tojásrántotta 34
Hal-fatányéros 35
Halszeletek sörtésztában 35
Halfelfújt 36
Halkocsonya 36
Halkoszorú 37
Halkrémmel töltött tojás 38
Halmajonéz 38
Halpaprikás 39
Halpuding 40
Heringkrém 40
Hideg fogas pirítóssal 41
ínyenc lazacsaláta 41
Kapros-tejfölös szardíniasaláta 42
Kocsonyázott tenger gyümölcsei 42
Kárpáti ragu 43
Kárpáti kecsege 43
Korhely halászlé 44
Lazacérmék roston 44
Lazac-tatár 45
Lecsós ponty 45
Mandulás haltészta 46
Milánói hal 46
Mustáros kéregben sült hal 47
Pácolt lazac 48
Papírban sült hal 48
Paradicsomos hal 49
Pisztráng egészben sütve 49
Párolt fogas 50
Párolt hal szecsuani módra 50
Pisztráng kékre főzve 51
Pizza tenger gyümölcseivel 52
Polipsaláta 52
Pontyhalászlé 53
Pontypörkölt 54
Ponty savanyú káposztával 54
Rákmeridon 55
Rácponty 56
Rakott palacsinta hallal 56
Ráksaláta 57
Rántott halszeletek 58
Rákvaj 58
Rántott békacomb 59
Rizsen sült hal 60
Roston sült pisztráng, zöldségekkel 60
Roston sült ponty 61
Süllő egészben sütve 61
Sült fogas kapormártással 62
Szalonnás csuka 62
Szalonnás ponty 63
Szegedi halászlé 63
Szegedi halsaláta 64
Tárkonyos halleves 64
Tejszínes halleves 65
Tenger gyümölcsei saláta 65
Tiszai halászlé 66
Tésztában sült hal 66
Tonhalsaláta 67
Tonhalszeletek
törökösen 68
Tormás, tejfölös csuka 68
Tőkehal gombával 69
Tőkehalmáj-saláta 70
Vajas tésztában sült füstölt lazac 70
Vörösboros lazac paradicsommal 71
Vörösboros ponty 71
Zöldborsós tintahal 72
Ízletes mártások halételekhez
Citrommártás 73
Csalánmártás 73
Gombamártás 74
Ínyencmártás 74
Joghurtmártás 74
Kapormártás 75
Tojásmártás 75
Majonézmártás 76
Tokaji mártás 76
Moszkvai mártás 76
Paradicsomos gombamártás 77
Tormamártás 77
Uborkamártás 78
Zöldhagymamártás 78

Toró Elza

Toró Elza műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Toró Elza könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A 100 legjobb halétel A 100 legjobb halétel
Állapot:
1.080 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba
konyv