1.029.839

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A 100 legjobb vendégváró falat

Mindennapi és különleges receptek mindenkinek

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Csengőkert Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Kistarcsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 78 oldal
Sorozatcím: A 100 legjobb-Terülj, terülj asztalkám!
Kötetszám: 32
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-615-5130-32-8
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Réges-régen, nyelvünkben a vendég szó azt jelentette: idegen, más vidékről, más országból való. Ősidőkből ered az a (természeti népeknél ma is élő) szokás, hogy az idegenek elé küldöttséget... Tovább

Előszó

Réges-régen, nyelvünkben a vendég szó azt jelentette: idegen, más vidékről, más országból való. Ősidőkből ered az a (természeti népeknél ma is élő) szokás, hogy az idegenek elé küldöttséget menesztettek, s részükre ételt, italt, sőt lányokat, asszonyokat kínáltak fel. Ha az idegen ezeket elfogadta, azzal barátságos szándékát bizonyította, és bebocsátást nyert a településre. E szokás csökevényes formában bár, de máig is él: az illusztris látogatót már a repülőtéren vagy a vasútállomáson kenyérrel és sóval fogadják, s ezeket többnyire fiatal lányok nyújtják át.
Mai nyelvünkben a vendég szó már nem feltétlenül idegent jelent, hanem olyan ismerőst is, aki látogatóba vagy ebédre, vacsorára jön. De lett légyen a látogató idegen, avagy ismerős, a vendéget ma is illik szívesen fogadni és étellel-itallal jól tartani. Nekünk, magyaroknak ez nem is esik nehezünkre, hiszen híresen jó vendéglátók vagyunk.
Mai rohanó világunkban persze a látogatások időtartama is jelentősen megrövidült, és ennek megfelelően a vendéglátásra való felkészülés sem napokkal előbb kezdődik.
Gyakoribbak lettek a futó vendégeskedések, amikor látogatóink csak egy-két órára „ugranak fel" hozzánk. Ennek megfelelően ma már nem is rendezünk nagy lakomákat. De hogy a vendég étlen-szomjan ne maradjon, s a felkészülés tőlünk se raboljon el túl sokat a drága időnkből, ahhoz jó receptek szükségesek.
Vissza

Tartalom

Előszó 5
Hasznos tanácsok 7
Hogy ne jöjjünk zavarba 9
Almasaláta 11
Angolsóskával töltött pulykatekercs 11
Aromás rákkoktél 12
Attila kedvence 12
Baconos csirkemell falatkák 13
Bagolyszemek 14
Borsos szűzpecsenye 14
Brokkolisaláta 15
Bundás virsli 15
Burgonyahéj-szirom 16
Burgonyás fasírt 16
Citromos füstölt sprotni bundás kenyéren 17
Citromos halkrém pirított kenyéren 17
Csirkerolád 18
Csirkerolád sajtmártással 18
Dinnyegyöngyök sherryvel 19
Gombafasírt 19
Gombakrémmel töltött sonka 20
Gombás sonkaérmék 20
Gombasaláta 21
Gyümölcsös szendvics 21
Hagymás krinolinsaláta 22
Hagymás pórékrém 22
Hagymás-babos hússaláta 23
Halpástétom 23
Hideg mézes kacsa 24
Hideg töltött káposzta 24
Húsos töltött zsemle 25
Hússaláta zöldborsóval 25
Húsvéti vendégváró 26
Juhtúró krémmel töltött vajastészta 26
Karácsonyi vadpástétom 27
Kelbimbó burgonyakrokettben 28
Kolbászkrémmel töltött tojás 28
Köményes körözött 29
Krémsajtos szendvics 29
Mámoros falatkák 30
Mandulás fasírtgolyócskák 30
Melegszendvics ananásszal 31
Mentás túrókrémmel töltött őszibarack 31
Mézfagylalt 32
Mogyoróparfé 32
Mozzarellás szendvics 33
Oregánós tyúkpástétom 33
Ördögi falatkák 34
Ördögszekér 34
Öreghegyi szűzpecsenye
hidegen 35
Padlizsánpástetom 35
Paradicsommártás 36
Paradicsomos töltött tojás 36
Parfé nyári bogyókból 37
Pikáns libamájgalantin 37
Pástétom gazdaasszony módra 38
Pikáns töltött sonka 38
Pikáns uborkakrémmel öltött sonka 39
Piros virslisaláta 40
Póréhagymás rétes 40
Pulykagolyócskák 41
Rántott padlizsánkarikák 42
Rozmaringos csirkemellfalatkák 42
Sajtkrém ribizlivel 43
Sajtkrémmel töltött burgonya 43
Sajtos fasírtfalatkák 44
Sajtos gombóc 44
Sajtos kifli 45
Sajtos virsli 45
Sajttorta 46
Sonkás zsír 46
Sörös sertésrolád 47
Szalámis gombasaláta 48
Szalonnás húspástétom 48
Szilvabonbon 49
Tejszínes babsaláta 49
Téli csemege 50
Tenger gyümölcsei szendvics 50
Tojáskrém 51
Tojáskrém egyszerűen 51
Tojásos burgonyagombóc 52
Tojásos szendvics 52
Tormakrémes sonkatekercs 53
Tőkehalmáj-saláta 53
Tormakrémmel töltött tojás füstölt sonkával 54
Töltött alma 54
Töltött bagett 55
Töltött füstölt tarja 56
Töltött gomba 56
Töltött gomba rántva 57
Töltött gombafejek 57
Töltött karalábé 58
Töltött libanyak 58
Töltött paprika 59
Töltött paradicsom 60
Töltött paradicsom másképpen 60
Töltött pulykasonka 61
Töltött virsli 62
Túrógolyócskák 62
Vaníliakrém 63
Vajas kenyérfalatok kagylóval 64
Virsli pongyolában 64
Virslifelfújt 65
Önök küldték
Húsos hasé 66
Pataji kifli 67
Provence-i falatok 67
Rókafarok 68
Kapros zöldbabsaláta 68
Kolbászos táska 69
Céklakocsonya 70
Rántott máj 70
Töltött kivi 71
Közmondások vendégségről, ételről, lakomáról 72
Élelmiszerek energiatartalma 74
Mérleg hiányában 76

Toró Elza

Toró Elza műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Toró Elza könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv