1.034.903

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Korrupció Magyarországon III.

Szerző

Kiadó: Transparency International Magyarországi Tagozata Egyesület
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 120 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 963-214-315-9
Megjegyzés: Angol nyelvű melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Transparency International Magyarországi Tagozata Egyesület (TIMTE) Train the Trainers címmel konferenciát rendezett Budapesten, a Holland Nagy követség támogatásával. Újabb - a sorozatban immáron harmadik - kötetünk a 2003. október 15-én megtartott tanácskozásunk anyagát adja közre.
A konferencia megrendezését az indokolta, hogy az elmúlt évek korrupciós felmérései egyre egyértelműbb bizonyítékokkal szolgálnak arra vonatkozóan, hogy a korrupció a gazdasági, politikai átalakulás egyik legfőbb akadálya. Aláássa a politikai legitimitást, bevételtől fosztja meg az államot, csökkentheti az infrastruktúra színvonalát stb. Az Európai Unióhoz való csatlakozásunk számos fontos kritériumának egyike a korrupció mértékének csökkentése, a korrupció elleni intézményes, politikai fellépés. Az e jelenség elleni közdelemnek azonban nem kizárólag a közszféra, a politikai döntéshozók szintjén történő aktív fellépés, a megfelelő jogszabályok kidolgozása és elfogadtatása, valamint szükség esetén az... Tovább

Fülszöveg

A Transparency International Magyarországi Tagozata Egyesület (TIMTE) Train the Trainers címmel konferenciát rendezett Budapesten, a Holland Nagy követség támogatásával. Újabb - a sorozatban immáron harmadik - kötetünk a 2003. október 15-én megtartott tanácskozásunk anyagát adja közre.
A konferencia megrendezését az indokolta, hogy az elmúlt évek korrupciós felmérései egyre egyértelműbb bizonyítékokkal szolgálnak arra vonatkozóan, hogy a korrupció a gazdasági, politikai átalakulás egyik legfőbb akadálya. Aláássa a politikai legitimitást, bevételtől fosztja meg az államot, csökkentheti az infrastruktúra színvonalát stb. Az Európai Unióhoz való csatlakozásunk számos fontos kritériumának egyike a korrupció mértékének csökkentése, a korrupció elleni intézményes, politikai fellépés. Az e jelenség elleni közdelemnek azonban nem kizárólag a közszféra, a politikai döntéshozók szintjén történő aktív fellépés, a megfelelő jogszabályok kidolgozása és elfogadtatása, valamint szükség esetén az egyes szektorok (pl. egészségügy) átalakítása a része, hanem legalább ennyire lényeges a társadalom, és mindenek előtt a felnövekvő generáció attitüdjének formálása is. A véleményformáláshoz azonban elsősorban alapvető információkra van szükség... Vissza

Tartalom

Tartalom5
A kötet szerzői7
Bevezető9
Bianca Zylfiu: A Train the Trainers konferencia nyitóbeszéde11
Báger Gusztáv: Korrupciós kihívások és az EU-csatlakozás13
Berényi Lajos: A korrupció érdése a közbeszerzésekben23
Varga Árpád: Mi a szerepe az APEH-nek a korrupció elleni harcban?30
Németh Zsolt: Mit tanítunk a rendőrtiszti főiskolán a korrupcióról?51
Török Attila: Business principles a korrupció ellen55
Halák László: A média szerepe a korrupció elleni harcban67
Goják János: Az egyház szerepe a korrupció elleni harcban67
Berki Zolna: A TI szerepe a korrupcióellenes harcban72
Melléklet93
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv