1.035.089

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmezési iparok II.

Technológia

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Tankönyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 836 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal, illusztrációkkal. Kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó3
Malomipar
A malomipar fejlődése5
A gabona tárolása5
A gabona malomipari feldolgozása7
A gabona tisztítása és előkészítése őrlésre10
Az őrlő hengerek munkája28
A hengerszék szerkezete39
Őrlőkövek44
Közép- és féltermékek osztályozása47
Dara- és dercetisztítás58
Őrlési eljárások59
Sütőipar
A sütőipar történeti fejlődése75
A liszt sütőipari értéke76
A kenyérkészítés közben lejátszódó folyamatok79
A kenyérkészítés fő műveletei81
Levegő-kondícionálás a sütőüzemben99
Különleges és gyógykenyerek100
Kenyérbetegségek101
Kenyérhibák103
Sütemények hibái104
A sütőüzem termelőképessége104
Tésztaipar
A nyersanyagok előkészítése110
A tészta keverése111
A tészta tömörítése112
A tészta alakítása113
A tészta szárítása116
Keményítőgyártás
Burgonyakeményítő-gyártás128
Tengerikeményítő-gyártás143
Búzakeményítő-gyártás147
Rizskeményítő-gyártás151
Dextrin153
Keményítőcukor-szörp, keményítőcukor és dextróz155
Cukoripar
Előkészítő műveletek162
Lényerés (diffúzió)169
Létisztítás179
Bepárlás195
Homokcukorgyártás199
Finomítás204
Melléktermékek feldolgozása207
Vízgazdálkodás209
A cukoripar fejlődésének újabb lehetőségei210
Cukorgyártás egyéb nyersanyagokból216
Édesipari technológia
Cukorkagyártás220
Kakaó- és csokoládégyártás230
Édesipari lisztes áruk gyártása240
Fagylaltgyártás250
Malátagyártás
Az árpa átvétele és kezelése253
Malátázás559
Kávészeripar
Engedélyezett nyersanyagok279
Engedélyezett járulékos anyagok280
Cikória kávépótló280
Malátakávé gyártása285
Keverék kávépótló gyártása288
Cukrozott keverék kávépótló289
Szeszgyártás
Malátakészítés295
Keményítő-tartalmú nyersanyagok gőzölése296
Keményítő-tartalmú nyersanyagok cefrézése298
Az ojtóélesztő készítése300
Ipari erjesztési folyamatok301
Burgonyaszesz-gyártás304
Tengeriszesz-gyártás305
Cukorrépaszesz-gyártás306
Melaszszesz-gyártás308
Finomító készülékek323
A szesz víztelenítése329
Szulfitlúg szeszipari feldolgozása331
Cellulóztartalmú anyagok szeszipari feldolgozása333
Glicerines erjesztés335
Butanolos-acetonos erjesztés337
Élesztőgyártás
Bécsi vagy lemerős élesztőgyártás339
Szellőztetés élesztőgyári eljárás340
Az élesztőgyártás készülékei341
Az élesztőkultúra laboratóriumi tenyésztése345
Élesztő-színtenyésztő üzem (I. generáció)345
Előerjesztés (II. generáció)346
III-as anyaélesztő készítése (III. generáció)346
IV-es anyaélesztő készítése (IV. generáció)347
Kiszállításra kész élesztő készítése (V. generáció)348
Pálinka- és likőrgyártás
A pálinkafőző ipar355
A likőripar364
Sörgyártás
Sörlényerés375
A sörlé erjesztése386
A sör utóérése390
A sör kiadása392
Sörapadás399
Sörgyári hőgazdálkodás399
Különleges sörgyártási eljárások401
Borászat és melléktermékek
A borászat történeti fejlődése402
A must technológiája403
A bor technológiája408
A szőlőgazdaság és borgazdaság melléktermékei419
Ecetgyártás
Az ecet fogalma és jelentősége426
Erjedéses ecetgyártás426
Egyéb ecetgyártási eljárások439
Az ecet felhasználása439
Tejipar
Néhány általános szempont441
A tej gyűjtése és szállítása a feldolgozó üzemig442
A nagyvárosi tejellátás447
Vajgyártás464
A vajzsír készítése479
Sajtgyártás480
Túrókészítés489
Ömlesztett sajt készítése490
Tejkonzervek készítése493
Tejalkatrészek gyáripari előállítása498
Hűtőipari technológia
Történeti ismertetés503
Általános rész505
Alkalmazott rész523
Különféle áruk hűtőtechnológiai feldolgozásának és tárolásának feltételei537
Húsipar
A nagy vágóhídi állatok ipari feldolgozása541
A baromfi ipari feldolgozása582
Hal- és vadfélék ipari feldolgozása587
Húsipari rendészet588
Növényi és állati zsiradékok ipara
Növényi zsiradékok591
Előkészítő műveletek591
Olajnyerés sajtoló eljárással600
Olajnyerés oldószeres kivonó eljárással (extrakció)606
Olajnyerési (Szkipin-, Iljin-féle) eljárások vízzel való kiszorítás útján615
Zsiradékok finomítása616
Melléktermékek feldolgozása622
Zsiradékok tárolása, szállítása624
Állati zsírok (I. melegvérű állatok)624
Állati zsírok (II. tengeri állatok)633
Olajkeményítés (hidrogénezés)
Katalizátor előállítása és regenerálása640
A hidrogénezés levezetése és hidrogénező berendezések642
Margarin és mesterséges ételzsírok gyártása
A margaringyártás645
Mesterséges ételzsírok652
Tartósítóipar
A tartósítás alapelvei és használt módszerei654
Vízelvonással történő tartósítás658
Sózással történő tartósítás663
Savanyítással történő tartósítás665
Kémiai szerekkel történő tartósítás669
Tartósított gyümölcslevek előállítása672
Folyékony gyümölcsök előállítása675
Oligodinamikus tartósítás678
Sugárzásos tartósítások678
Sűrített gyümölcslevek678
Gyümölcsszörpök680
A sterilizálás alapelvei680
Hőkezeléssel tartósított készítmények685
Dobozolt, tartósított főzelékek693
Befőttek előállítása698
Gyümölcsízek700
Darabos gyümölcsíz (dzsem) előállítása700
Cukrozott gyümölcs (szugát) előállítása703
Konzervdobozok gyártása706
Dobozolt áruk hibái713
A konzervek helyes raktározása713
Helyes gyártásmenet és gépesítés715
Tartósítóipari üzemek helyes telepítése és tervezése717
A tea és a kávé technológiája
A tea technológiája721
A kávé technológiája730
A zamatosító anyagok technológiája
Fűszerek739
Illóolajok744
Mesterséges zamatosító anyagok749
Függelék
Zsírbontás, sztearin- és gliceringyártás
A gyártás technológiája753
Szappangyártás
A szappanfőzés elméleti alapjai764
Nyersanyagok769
A szappankészítés technológiája770
Dohányipar
A dohányipar fejlődése781
Az érett (zöld) dohánylevél kialakítása élvezeti dohánnyá782
A kialakított dohány feldolgozása élvezeti cikké (Dohánygyártás)795
A dohány és a dohánygyártmányok nikotintartalmának csökkentése799
A nikotin jelentősége a növényvédelemben803
Tárgymutató809
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv