1.034.939

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fehér árnyékok/Fehér virág

A Péczely-dij nyertese/Regényes novellafűzér

Szerző
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 274 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Két kötet egy könyvben. A Fehér árnyékok című kötet második kiadását Singer és Wolfner jelentette meg 1917-ben, nyomtatta a Budapesti Hirlap nyomdája. A szerző fekete-fehér portréjával illusztrálva. A Fehér virág című novellafüzér a Táltos kiadásában jelent meg.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ferentzi Magda: Fehér árnyékok. Nemrégiben egy kis képet láttam, amely a „Fehér árnyékok" szerzőjét ábrázolja. Afféle fotografált levelező-lap volt, aminőt most már minden amatőr készít. Karcsú... Tovább

Előszó

Ferentzi Magda: Fehér árnyékok. Nemrégiben egy kis képet láttam, amely a „Fehér árnyékok" szerzőjét ábrázolja. Afféle fotografált levelező-lap volt, aminőt most már minden amatőr készít. Karcsú fiatal nő áll a tengerparton, arcát elfordítja a nézőtől, lankadtan és elgondolkozva bámúl egy kis bárka után, amely dagadó latin vitorlával siet ki a messziségbe. A fiatal nő alkalmasint nem tudta, hogy kodak előtt áll, de a kis képen az alkony, az egyedüllét, a készülődés és a búcsú hangulata, a honvágy az ismeretlen messziség után, szinte megrázó erővel van megérzékítve. Böcklin tudott szubtilis indulatokat ilyen egyszerű eszközökkel szimbolizálni.
Az alkony, az egyedüllét, a búcsú és a honvágy hangulata tölti be a Fehér árnyékok-at is, az első és utolsó könyvet, melyet Ferentzi Magda rövid életében írt. Megragadó könyv. Távol a napi irodalom járt utaitól, távol a meg nem értett nők és az életet meg nem értő férfiak irodalmától íródott. Olyan egyszerű, szép, egész, szinte már tökéletes a maga nemében, amellett olyan tiszta, átlátszó, fehéren csillogó és szomorú, mint a jéghegy. Vissza

Tartalom

Ferentzi Magda: Fehér árnyékok 1-144
Török Gyula: Fehér virág 1-130
Regényes novellafűzér
Fehér Virág 5
Nagyon jó vicc! 27
Fekete gyémántok 40
A rózsaszál 50
A mostohánk 59
Józsi bátyánk 71
12752 81
Bübájnokhy 983
Lujzika 98
Az amerikánus 108
...piros ...piros... piros 119
A hugom 124
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv