1.034.807

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Enyv és szappan

Regény

Szerző

Kiadó: Nova-Kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 406 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Hungária Nyomda Rt. nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Első fejezet, amelyben egyik hősünk a Nőtől jön, másik az Istentől megy

Hát ez is furcsa randevúzó-hely itten, a zsidó hitközség épülete előtt, na, nem túlságosan romantikus! De hát... Tovább

Előszó

Részlet:
"Első fejezet, amelyben egyik hősünk a Nőtől jön, másik az Istentől megy

Hát ez is furcsa randevúzó-hely itten, a zsidó hitközség épülete előtt, na, nem túlságosan romantikus! De hát romantikát hajszol most az ember, 1944 márciusában? Ördögöt. Az ember most a nyavalyás kis életét emeli a tenyerén, mint valami papírvékonyságú porcellánvázát, míg a kíméletlenül tolongó-nyüzsgő tömegben közlekedik. És persze azon van az ember, hogy a vad áradatban ki ne üss-ék kezéből az egyetlen kincset, a Létezés.
Igen, mert az ember egy napon rájön, hogy így nem megy tovább, a régi keretek között. Mert immár nyakára hurkolták la kötelet és perceken belül elkezdhet cikákolni, majd elkékülni, kimeredt szemekkel és borzasztó szívdobogással... az istállóját neki, mi manapság egy emberélet? 1944 márciusában. Micsoda légypötty jelentéktelenség a többiek számára, hogy doktor Mérei Soma, volt gimnáziumi tanár él-e, vagy sem? Kit érdekel Londonban, Moszkvában, Ottavában, New Yorkban, Hamburgban, de még itt Budapesten is? Már pedig az ember keserűeket nyel ettől la gondolattól, hogy minden érdeklődés és részvét nélkül áttapossak a másvilágra, holott..
- Alászolgája tanár úr!
- Jóreggelt, szervusz.
Mérei pillanatig kutatott az emlékezetében és míg a kezét nyújtotta, már el is csípte a barna fiú nevét. Sőt a helyét is, ott a jobb mező negyedik sorában, Maurer és Rogyák között, az 1936-ban érettségizettek bandájából." Vissza

Török Rezső

Török Rezső műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Török Rezső könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv