1.034.168

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Felelősség a társasági jogban

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: HvgOrac Lap- és Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 394 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-7490-73-6
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A mű két jól elkülönülő részre oszlik: jogdogmatikai-jogtörténeti részre, és az egyes polgári jogi (magánjogi) felelősségi alakzatok bemutatását és részletes kritikai elemzését magában foglaló részre. A könyv a hatályos (2006. július 1.) polgári jogi felelősségi alakzatokat tárgyalja a széles értelemben vett társasági jog területén. A mű tehát nem csak a társaságokról szóló 2006. évi IV. törvényben elhelyezett felelősségi alakzatokat, hanem a társasági jogi normákat tartalmazó külön jogforrásokban elhelyezett polgári jogi felelősségi alakzatokat is tárgyalja. A könyv célja nem csupán az egyes polgári jogi felelősségi alakzatok bemutatása, hanem feltett szándéka azok kritikai elemzése a jogdogmatikai fejezetben kimunkált fogalmak segítségével. További célja az is, hogy a jogtörténeti fejezetben kifejtettek szerint rávilágítson az egyes polgári jogi felelősségi alakzatok kialakulásának, változásának, fejlődésének menetére, történetiségére. Bemutatja az egyes felelősségi alakzatokkal... Tovább

Fülszöveg

A mű két jól elkülönülő részre oszlik: jogdogmatikai-jogtörténeti részre, és az egyes polgári jogi (magánjogi) felelősségi alakzatok bemutatását és részletes kritikai elemzését magában foglaló részre. A könyv a hatályos (2006. július 1.) polgári jogi felelősségi alakzatokat tárgyalja a széles értelemben vett társasági jog területén. A mű tehát nem csak a társaságokról szóló 2006. évi IV. törvényben elhelyezett felelősségi alakzatokat, hanem a társasági jogi normákat tartalmazó külön jogforrásokban elhelyezett polgári jogi felelősségi alakzatokat is tárgyalja. A könyv célja nem csupán az egyes polgári jogi felelősségi alakzatok bemutatása, hanem feltett szándéka azok kritikai elemzése a jogdogmatikai fejezetben kimunkált fogalmak segítségével. További célja az is, hogy a jogtörténeti fejezetben kifejtettek szerint rávilágítson az egyes polgári jogi felelősségi alakzatok kialakulásának, változásának, fejlődésének menetére, történetiségére. Bemutatja az egyes felelősségi alakzatokkal összefüggésben született és a bírósági és elvi bírósági határozatok gyűjteményében közzétett eseti döntéseket is, továbbá elvégzi az eseti döntések kritikai elemzését.
A mű a kritikai elemzések során felhasználja s felelősségi jog és a társasági jog területén született meghatározó jelentőségű magyar jogirodalmi munkákban kifejtett mérvadó álláspontokat. A könyv által megcélzott elsődleges olvasó közönség: a társasági joggal (is) foglalkozó gyakorló jogászok csoportja, másodlagos olvasóközönség: a jogi karokon tanuló hallgatók és a jogi posztgraduális képzésben résztvevők csoportja, harmadlagos olvasóközönség: a társasági jog iránt érdeklődő nem jogászok széles tábora.
A Szerző ügyvéd, aki rendszeresen publikál szakmai folyóiratokban. Vissza
Fülszöveg Kép

Török Tamás

Török Tamás műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Török Tamás könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv