1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ünnepi ételeink

Borral készült ételek a szakácsművészetben

Szerző
Fotózta

Kiadó: "A Vitalon Etalon" Bt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN: 963-202-666-7
Megjegyzés: Színes fotókat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Meggyőződésem, hogy nem csak az ételhez lehet megfelelő bort tálalni, hanem egy nagyszerű borhoz is tudni kell hozzáillő ételt készíteni.
A borral főzést azért nem kedvelik sokan, mert úgy... Tovább

Előszó

Meggyőződésem, hogy nem csak az ételhez lehet megfelelő bort tálalni, hanem egy nagyszerű borhoz is tudni kell hozzáillő ételt készíteni.
A borral főzést azért nem kedvelik sokan, mert úgy gondolják, hogy az "ereje" elfő, s ugye - az a legjobb az egészben. Azonban tévednek, mert ott vannak az aromák, zamatok, illatok, s azok mind, mind az ételbe kerülve a részünkké válnak... Vissza

Tartalom

Ajánlás3
Bevezető5
Előételek8
Hideg előételek8
Füstölt lazac fehérboros, tormás mártással8
Rizlinges fogas9
Kötözött sonka gyümölcsmártással9
Hideg borjúhátszín egészben sütve, Remulade mártással10
Bárány hidegen, fűszeres meleg borsmártásban10
Vadszárnyas hideg gyümölcsmártással11
Hideg szarvassült Cumberland mártással12
Levesek13
Borleves13
Erőleves14
Ragulevesek15
Zöldségragu16
Gyümölcslevesek hidegen vagy melegen18
Almaleves18
Meggyleves19
Halászlevek19
Szegedi halászlé borral20
Bouillabaisse vagy francia halászlé21
Tihanyi káposztás korhely halászlé21
Húsos ragulevesek22
Szárnyas raguleves22
Marharagu22
Szarvas és őzragu23
Meleg előételek24
Csirág (spárga) bormártással24
Bevert tojás Hadik módra25
Sonkás rák25
Töltött rák26
Piruló sellők szivárvány salátával26
Ponty Orly módon27
Libamáj rizottó27
Libamájérmék bundás kenyéren, üde, bazsalikomos paradicsom mártással28
Főételek30
Halból készült főételek30
Fogasfilé Kőrössy módra30
Fogas-, süllőszelet bormártással32
Paradicsomos fogas vagy süllő32
Csuka gombával33
Balatoni csuka, ahogyan a tihanyi apátok szeretik és 600 éve főzetik nagyböjt idején34
Fogas admirális módra36
Fűszeres vagy franciás ponty36
Pisztráng zöldségesen37
Szilvásváradi pisztráng kékre főzve, főtt hordóburgonyával, diszkoszrépával, és zengőmártással38
Zöldséges vagy oroszos ponty40
Ponty fehérborban42
Harcsa hajóskapitány módra42
Szárnyas főételek43
Cserépedényben sült csirke43
Fűszeres francia kappan43
Részeges csirke44
Gyöngytyúk á la Capitol46
Paprikás csirke galuskával47
Erdélyi tárkonyos, zöldséges, rizses csirke borban fürösztve47
Móricz Zsigmond kedve szerinti csirke48
Sült kacsa bormártással50
Libapecsenye vörösborban51
Libamáj bormártással51
Libamáj szeletekben, borral párolva52
Sertésből készült főételek53
Sertés szűzérmék Tenkes kapitány módra53
Brassói aprópecsenye Tihanyi Merlot vörösborral54
Boros Tokány Kaporral54
Sertésborda borban áztatva55
Smucig Sógor Kedvence56
Sertéssült borban főtt savanyúkáposztával, fóliában sült burgonyával58
Csülkös pincepörkölt59
Borjúból és marhából készült főételek60
Borjúcomb normandi mártásban parajos galuskával60
Borjúhús Marengó módra61
Jó magyar borjúpörkölt61
Borjúérmék szőlőcsősz kedvence szerint62
Borjúszeletek betyár módra, töltött cipóval62
Bográcsos jó magyar marhapörkölt63
Angol vesepecsenye64
Vesepecsenye "á la Dubarry"65
Wellington bélszín Madeira mártással, tavaszi körettel65
Vesepecsenye "á la Colbert" Madeira mártással és sült galuskával67
Lávakövön sült bélszín68
Tournedos receptek70
Tournedos á la Béarnaise70
Tournedos á la Bordelaise71
Tournedos á la Casino72
Saftbraten (lében sült)73
Főtt marhahús különböző mártásokkal73
Gombás rostélyos74
Marhapörkölt borral74
Pincepörkölt, ahogy a Lincmayerék készítik75
Marhanyelv vadasan75
Különleges húsokból készült főételek76
Házinyúlcomb tanyasiasan76
Nyúlpaprikás sós burgonyával77
Báránycomb fűszeres mártással, juhtúrós sztrapacskával77
Báránycsülök számadó módra78
Lávakövön sült bárány vagy gödölye (kecskegida) Bernaise mártással78
Rozmaringos báránybordák79
Magyaros birkapörkölt80
Töltött kecskeborda csopakiasan80
Vadpecsenyék
Kötözött vaddisznócomb egészben főzve81
Vörösborban pácolt, párolt vaddisznócomb, dércsípte áfonyamártással, aszalt szilvával töltött burgonyakrokettel82
Vaddisznópecsenye vörösborban sütve84
Egészben sült szarvasgerince burgonyás rétessel84
Szarvasszeletek, ahogyan a vénasszonyok a legjobban szeretik85
Szarvasszeletek "Vadász" módra, zsemlegombóccal86
Szarvascomb vadmártással, zsemlegombóccal88
Párolt szarvasszelet narancsos áfonyamártással89
Mandulás szarvasbélszín Szent Hubert szerint90
Szarvasbélszín baconköntösben, illatos erdei gombákkal, bazsalikomos hordóskáposztával, mogyoróburgonyával92
Őzcomb vörösborban párolva94
Őzpörkölt túróscsuszával95
Vadnyúlcomb vörösborban95
Pók Tamás Egri Bikavérében pácolt, sült kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve, hagymás törtburgonyával és körtés bikavérmártással96
Fonott vadnyúlgerinc, napraforgómagban sütve98
Fertőtavi vadkacsa vadasan, vörösborban98
Vadkacsa fűszeres borban99
Töltött fácán99
Fogoly vadmártással100
Fogoly gombával101
Szalonka borral101
Saláták borral102
Burgonyasaláta tartármártással102
Francia saláta102
Fejes saláta boros tartármártással103
Halsaláta103
Vegyes Nutusar hússaláta103
Narancssaláta104
Epersaláta104
Almasaláta105
Tésztafélék, desszertek borral106
Csopaki mandulapuding csipkebogyó öntettel106
Pozsonyi patkó107
Diós-, mákos-, lekváros kiflicskék108
Almás-diós pite108
Alma pongyolában109
Szent György-hegyi gyümölcskenyér, ahogy Kovács Zoltán készíti110
Farsangi fánk111
A könyvben szereplő termelők és éttermek névjegyzéke112

Tóth Erika Katalin

Tóth Erika Katalin műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tóth Erika Katalin könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ünnepi ételeink Ünnepi ételeink Ünnepi ételeink
Állapot:
1.670 Ft
830 ,-Ft 50
12 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Ünnepi ételeink Ünnepi ételeink Ünnepi ételeink Ünnepi ételeink Ünnepi ételeink

A borító enyhén foltos.

Állapot:
1.670 ,-Ft
25 pont kapható
Kosárba
konyv