1.031.464

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tanúsítvány

(Szakdolgozatok)

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Lamark Kiadó
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 107 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-8580-382-7
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1989-ben miután megkaptam nemzetközi pszichodráma kiképző oklevelemet, csoporttársaimmal együtt nagy lelkesedéssel kezdtünk dolgozni e számunkra oly meghatározó műfajban. Így vettem részt a... Tovább

Előszó

1989-ben miután megkaptam nemzetközi pszichodráma kiképző oklevelemet, csoporttársaimmal együtt nagy lelkesedéssel kezdtünk dolgozni e számunkra oly meghatározó műfajban. Így vettem részt a budapesti posztgraduális mentálhigiénés képzésben. Szegediként ott tapasztaltam meg, hogy ebben a régióban milyen nagy az igény erre a képzésre, milyen sokan jelentkeznek, de a szűkös lehetőségek miatt milyen kevesen kerülnek be. Így született meg a gondolat 1992-ben, hogy Szegeden indítani kell egy ilyen képzést.
Dr. Tomcsányi Teodóra és mentálhigiénés csoportja által kidolgozott szakmai kritériumok alapján a Magyar Testnevelési Egyetem Dr. Frenkl Róbert professzor úr támogatásával befogadta a képzést. Szegeden a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán dr. Balogh Tibor, a pszichológiai tanszék vezetője adott helyet a képzésnek, és aktívan részt vett benne. Szeged, Szolnok és Budapest városából verbuválódott tanári kar igen alapos szakmai felkészüléssel, nagy lelkesedéssel és hozzáértéssel kezdte meg az oktatást 1993. februárjában a négyszeres túljelentkezésből válogatott 72 hallgatóval.
A nagy érdeklődés miatt 1993. szeptemberében újabb 72 hallgató kezdte meg a tanulmányait.
A tanári karból mindenki meghívott előadóként, nagy örömmel, az újdonság erejével tanított, képezett. Két év múlva a JGYTF-ról nagy hirtelen el kellett jönnünk, átmeneti bolyongásunk után Dr. Szél Éva professzor asszony Szentgyörgyi Albert Orvostudományi Egyetem Főiskolai Karának igazgatónője adott helyet számunkra. Öt év alatt négy évfolyam járt-jár a képzésbe, 164-en kaptak egyetemi, főiskolai másoddiplomát, lettek mentálhigiénés szakemberek és használják az itt tanultakat saját hivatásukban a kliens javára. Vissza

Tartalom

Ajánlás
Prof. dr. Molnár Péter 5
Előszó
Ónody Sarolta 7
Mentálhigiénés szemlélet alkalmazása egyházi iskolákban (1995.)
Fodor Gábor 9
A személyiség vizsgálata egy állami gondozott gyermek esetén
Baranyi Péter 31
"Zsuzsa"
Pathológiás mértékű gyász egy válás kapcsán. Esettanulmány
Tóth Éva 49
Preventív és korrektív lehetőségek az iskolában
Papp Izabella 65
Külföldi egyetemisták beilleszkedési nehézségeiről
Budai Julianna 77
Köszönetnyilvánítás 107
Oktatók névsora 108
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv