1.034.962

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Lombos fák, cserjék

Szerző

Kiadó: Botanika Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 168 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 963-8286-05-9
Megjegyzés: Bővített kiadás. Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A könyv bővített kiadásával célunk az, hogy a hazai díszfaiskolákban termesztett (vagy külföldről behozott legfontosabb díszfa- és díszcserjefajokat, -fajtákat a szakemberekkel, a kertészeti... Tovább

Előszó

A könyv bővített kiadásával célunk az, hogy a hazai díszfaiskolákban termesztett (vagy külföldről behozott legfontosabb díszfa- és díszcserjefajokat, -fajtákat a szakemberekkel, a kertészeti szakmát tanulókkal és az érdeklődő növénybarátokkal megismertessük. Színes képekkel és rövid, lényegre törő leírásokkal mutatjuk be a hazai nemesítésű fajtákat és az értékesebb külföldi változatokat. Felhívjuk a figyelmet a nagy díszértékű ritkaságokra és dendrológiai érdekességekre is.
A 804 növény leírásával a bemutatás nem lehet teljes. Határt szab az óriási választék, a könyv terjedelme és a rendelkezésre álló képanyag, ezért bizonyára sok fontos növény kimaradt, de ez minden válogatásnál elkerülhetetlen.
A helyes növénynév kiválasztása is gondot okozott. Az utóbbi időben számos, a díszfák, díszcserjék nevezéktanával foglalkozó könyv jelent meg amerikai, angol, holland és német szerzőktől. Ezek névhasználata nem egységes, jelentősek az eltérések közöttük, és még nagyobbak a hazai gyakorlatban megszokottaktól. Úgy gondoltuk, nem a könyv feladata a döntés a legújabb növénynevek használatában, ezrét azokat csak részben vettük át, megtartva a könyvünk első kiadásában alkalmazottakat, és az újabbaknál is a kertészeti gyakorlatban elterjedteket. Tájékoztatásul és a jobb eligazodás érdekében azonban a kertészeti szempontból legfontosabb fajokat és fajtákat a legrészletesebben tárgyaló hollandiai dendrológiai munkában található új neveket és néhány más változást külön listán ismertetünk.
Reméljük, hogy könyvünk bővített kiadását ugyanolyan érdeklődés és elismerés fogadja majd, mint az előzőt. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv