A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Figuránsok

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Napkút Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 164 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-8478-32-2
Megjegyzés: Második kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Regénnyé szőtt emlékezés ez a könyv. A Tibai Márk, a főhős nagyon közel áll hozzám, de már legalább olyan távol is. Akár az egyszeri és megismételhetetlen ifjúság. Mint az az októberi tavasz, 1956-ban, amikor reményt csírázott a forradalom. Ám előtte vészterhes volt a csend. Egy olyan világban, melyben valamiképpen mindenki egy primitív hatalom „figuránsaként" létezett.
Erről is szól ez a regény. De még inkább arról, hogy emelte fel a fejét a vidék is a sorsdöntő októberi napokban. A regénybeli Iparváron és Füzeshelyen történtek - szándékom szerint - koncentrált sűrítményét adják mindannak, ami akkoriban más városokban és falvakban is megesett.
A pesti eseményekről már sokat írtak, jogosan, hiszen ott kezdődött minden, de követte azt a vidéki Magyarország is. Legalább olyan hittel, várakozással egy jobb kor reményében, mint a főváros, és mártírokban itt sem volt hiány. Ez a regény tisztelgő főhajtás előttük.

Tóth-Máthé Miklós

Tóth-Máthé Miklós műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tóth-Máthé Miklós könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Figuránsok
Állapot:
1.640 Ft
610,-Ft 50 25
12 pont kapható
Kosárba
25% garantált kedvezmény!
konyv