A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Janus 1988. tél V/1.

A modernizáció/Korreferátumok/Válasz a korreferátumokra/Bibliográfia

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Janus Pannonius Tudományegyetem
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 104 oldal
Sorozatcím: Janus
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

A modernizációra vonatkozó szakirodalomban két markánsan szembenálló megközelítés tapintható ki, amely már a 60-as évektől kezdődően eltérő táborokat alakított ki az... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

A modernizációra vonatkozó szakirodalomban két markánsan szembenálló megközelítés tapintható ki, amely már a 60-as évektől kezdődően eltérő táborokat alakított ki az amerikai szociológiábank, a 70-es években a német szociológiában, és számomra úgy tűnik, hogy a 80-as években e téma iránt a magyar társadalomtudományban fellobbanó érdeklődés is reprodukálja e szembenálló megközelítéseket. Az elméleti megfontolásokon túl mind a két megközelítés az elmúlt harminc év ideológiai-világpolitikai küzdelmei által befolyásolva és a harmadik világ befolyásainak fejlődési kudarcait vagy sikereit bizonyítékként felhasználva építette ki érvrendszerét saját pozíciójának védelmére. A szenvedélyektől és az ideológiai küzdelmek felhangjaitól terhes vitában így csak jelentős távolságtartásra való törekvéssel lehet megkísérelni az elfogulatlan álláspont kialakítását.

Vissza

Fülszöveg

Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv