1.031.456

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Huszonöt év a leánynevelőben (aláírt példány)

Szerző
Lektor

Kiadó: Szerzői magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 98 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-500-203-3
Megjegyzés: Tóthné Molnár Mária szerző által aláírt példány.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A téma kibontásában pszichológiai és pedagógiai igények teljességére nem törekedtem. Azt kívánom, szórakozva tanuljanak belőle a gyermekeket nevelő pedagógusok, szülők - és a serdülő fiatalok.... Tovább

Előszó

A téma kibontásában pszichológiai és pedagógiai igények teljességére nem törekedtem. Azt kívánom, szórakozva tanuljanak belőle a gyermekeket nevelő pedagógusok, szülők - és a serdülő fiatalok.
Huszonöt év alatt több ezer leány fordult meg intézetünkben. Olyanok, akik nyolcad-tizedmagukkal laktak egy helyiségben és olyanok, akik külön szobával rendelkeztek családjukban.
Szerepelnek a könyvben az okosak és nehezen okulók, a jó fellépésűek és bizonytalanok, a szépek és az előnytelen külsejűek, a pedagógusba kapaszkodók és a segítő kezet eltaszítók. Serdülő leányok, akik gyermekek és felnőttek egyszerre. Kamaszok, akik gyermekek is szerettek volna lenni. Akiket a környezet "felnőttekké" érlelet anélkül, hogy a gyermekkor felhőtlenségét megismerhették volna. Mit kellene pótolnunk itt és lehet-e?
Beszélnek a sorok a szülőkről, akik együtt bujkálnak a Btk. labirintusában és elhibázott életük útvesztőjében gyermekeikkel. Szülőkről, akik elítélik gyermekük tettét nevelésük helyett. Szülőkről, akik segítenek nekünk munkánkban, mert úgy érzik, közös a célunk: gyermekük visszavezetése az igaz útra. Barátokról, akik leányainkkal együtt konspirálnak. Udvarlókról, akik velünk együtt alapozzák meg leendő családjuk jövőjét.
Huszonöt év élményanyagából nehéz volt szelektálnom. Mit tárjak az Olvasó elé, hisz számomra minden kis epizód emléke örök. Úgy érzem, a témák megválasztásában a fiatalok humora és lendülete összecseng a pedagógus céltudatos tettrekészségével és szeretetteljes akarásával.
Remélem, hogy a bemutatott örömök és gondok, a sorok között rejtőzködő optimista jelenségek és pedagógiai kudarcok egy sajátságos "világába" nyújtanak betekintést az Olvasó számára. Vissza

Tartalom

Előszó5
Bevezetés7
Az intézet bemutatása9
A Művelődésügyi Minisztérium 4. sz. Leánynevelő Intézete14
A nehezen nevelhető gyermekről19
Dr. György Júlia: Honnan... merre...?21
Belépés utáni első nap, élet a kőfal mögött26
Utógondozás31
1954-et írunk34
A "szólózás"39
Éjszakai taxizás43
Hajrá I/1. osztály48
Május 1.51
Álbiológus56
Készülünk az évzáróra63
"Repülj fecském"67
Ki az igazi?71
Egy nagymama gondja76
Csak a kenyeret szerette?79
Egy osztály cinkosa voltam83
Aggódik a családom86
Menyasszonyért jött89
Munkánk nem hiábavaló95

Tóthné Molnár Mária

Tóthné Molnár Mária műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tóthné Molnár Mária könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Huszonöt év a leánynevelőben (aláírt példány) Huszonöt év a leánynevelőben (aláírt példány) Huszonöt év a leánynevelőben (aláírt példány) Huszonöt év a leánynevelőben (aláírt példány) Huszonöt év a leánynevelőben (aláírt példány) Huszonöt év a leánynevelőben (aláírt példány)

A borító, a lapélek és néhány lap foltos.

A címlapon a szerző, Tóthné Molnár Mária aláírása látható.

Állapot:
2.440 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba
konyv